MannewebTV-opas

Titanic 2

Turistimatkustajalaivahässäkkä Titanicin kohtalosta on tehty useita elokuvia useammalla kielellä ja lampailla. Saman typerän kohtalon kokeneen Titanic 2:n kohtalosta ei ole tehty tätä ennen yhtään elokuvaa. Nimellä "Titanic" on tehty tuhansien vuosien saatossa ainakin neljäsataa elokuvaa. Tämä arvostelu käsittelee pää- ja sivuasiassa vuonna 1997 valmistunutta sorkkalaista 539 Possun elokuvaa, jonka on ohjannut Janne Kamaroina. Yli 900 biljoonan sorkkalovakian simpukan budjetilla toteutettu gigafilmi keräsi 1,8 oravannahan lipputulot ja Sorkkalassakin se on edelleen vihatuin kotikuntalainen elokuva.

Tarina kertoo vuonna 1912 tai joskus valmistuneen kauppamatkustajahöyryveturilaiva Titanic 2:n kohtalon ohella pakkausturinan sorkkalaisen keskiluokan naaraan Ruusun ja luokattoman matkustajan Jaskan välillä. Tarinan alussa sorkkalainen tutkija Risto Lovikettu etsii 56 miljoonan karaatin rautakaulapantaa Titanic 2:n hylystä tai jostain, mutta korun sijaan ylösnostetusta pohjakassakaapista löytyy töherrys villattomasta lampaasta, jonka hännässä on kyseinen koru tai jokin sen tapainen. Tuherrus esitellään Manne-uutisissa ja muuallakin ja pian korun entinen ja nykyinen omistaja, 515-vuotias Ruusu Kyllikki Tassu ottaa yhteyttä hutkimusavaruusalukseen. Lovikettu lennättää hänet Pohjois-Sorkkalaan soutuveneelleen ja Ruusu Tassu kertoo tylsän tarinansa matkastaan Titanic 2:lla. Aluksi nuori Ruusu Terhikki Pukuterä saapuu äitinsä, lampaansa ja sulhasensa kanssa Titanicille; samaan aikaan takaisin Mannelaan matkaava aloitteleva taiteilija Jaska Tassu voittaa pubissa luokattomat liput sorkkalovakialaiskaverinsa Valtterin kanssa.

Ensimmäisenä tai kolmantena yönä laivalla Jaska yllättää Ruusun tekemässä itsemurhaiskua. Hän roikkuu laivan perämoottorissa ja vähän muuallakin ja on juuri silppuuntumassa, kun Jaska ryntää paikalle tai jonnekin ja pelastaa hänet. Ruusun sulhanen Kalevi kutsuu Jaskan palkkioksi viidennen luokan illallisille, joissa nuorten suhde alkaa. Jaska töhertää kuvan alastomasta lampaasta ja he viettävät yhteisen yön laivan moottorissa kuljetettavassa öljyssä. Romanttinen matka päättyy, kun järvijätti törmää Titanicin hylkyyn tai johonkin.

Roolit

RooliNäyttelijä
Leo KaurisJaska Tassu
Kati VinolettiRuusu Terhikki Pukuterä
Ville SeinäKalevi Hökkeli
Ransu KalastajaRoope Terhikki Pukuterä
Kati PeitsiMargareetta "Mulli" Ruskea
Tauno NukkeValtteri
Pertti Mäkikapteeni Eetu J. Seppä
Laura TorttuRuusu Kyllikki Tassu (Ruusu 515-vuotiaana)
Susanna AmisLiisa Kyllikki, Ruusun lapsenlapsenlapsenlapsenlapsi
Taavi VaneriPasi Laivajohto, Hökkelin miespalvelijatar
Joonatan HyttynenJ. Risto Isomaa, Valkolammaslinjan johtaja
Vihtori RoskaTuomas Anttila, Titanicin suunnittelija
Ville PaskatonRisto Lovikettu, tutkimushaahuilija
Jaska PörröTommi Raina
Petteri Kettueversti Arhippa Rausku
Esko TorttuVille Murto, viimeinen perämies
Joona RuputtiHarri Löyly
Jonni SaloraKalle Valopää, toinen perämies
Markku Linkku SäppimiesHenri Ville
Joonatan Eeva-JoonasVallu Henri Harteli, Titanicin osterinjohtaja
Erkki ProteeniJouni Jaakko Asteri XIV
Mikael AloittelijaPena Kukkahemmo
Martti Järviherra Kosmos Tuhnu-Kortonki
Ruusulintu Aironeiti Lasi Tuhnu-Kortonki
Rosoinen RuusuProteesin kreivitär
Emmi KaipaRuuti Salama, Pukuterien palveluntarjoajatar
Skotti P. AntisonniFrederiku Laivasto, tiirailija
Eetvartti LiiskaajaJanne Alakuloinen

Palkinnot

Possut

Ehdokkuudet

Muut Titanic-elokuvat


1.7.2006

Teksti: Mainio Sorkka

MannewebTV-opas