Manneweb - Asiantuntijanurkka - Vempelemaailma

Vempelemaailma testaa
Tulostintesti: Vuoden 1996 parhaat tulostimet

Uusimmat tulostimet ovat vihdoin ja viimein saapuneet. Otimme niistä kaiken irti ja vielä enemmänkin. (hinnat markkoina, toim. huom.)


Erilaisia tulostimia

Tulostinta hankittaessa täytyy kiinnittää huomiota tulostuslaatuun ja -nopeuteen. Keskihintainen tulostin maksaa noin viisi tonnia. Se tekee kaiken tarvittavan. Halvan lelutulostimen saa jo parilla tonnilla. Sen jälki tosin on vähän sitä sun tätä. Kalleimmat tulostimet maksavat yli 50000 mk. Niillä pystyy tulostamaan 7×7 metrin kokoiselle ja kolme senttiä paksulle vanerilevyllekin. Manneweb otti ja testasi laadukkaat, hintahaitarille 5000-20000 mk sijoittuvat tulostimet. Testasimme tekstitarkkuuden ja väritulostuksen tulostamalla testikuvan paperille.

Manne-Tulostin

Manne-Tulostin oli positiivinen yllätys. Se saapui toimitukseen aivan viime hetkellä, eikä kukaan ollut ennen kuullutkaan koko tulostimesta. Manne-Tulostin tekee todella tarkkaa ja laadukasta jälkeä. Väritkin tulostuvat kirkkaana. Manne-Tulostimessa on erikoislaatuinen tulostusmekanismi: Paperi kulkee alhaalta ylös. Väriä tulee nopeasti ja paljon. Manne-Tulostin maksaa 16000 mk, joten sen hinta/laatu-suhde on kaikkein paras.

Sorkka-väri

Sorkka-väri on laadukas väritulostin. Kaikki panos on käytetty värejä varten, joten tarkkuus hieman kärsii, mutta se ei menoa haittaa. Sorkka-värissä on yli kuusi väriä, joita voi halutessaan itse sekoitella. Sorkka-väri maksaa 17000 mk.

Väri-Sorkka

Väri-Sorkka on samanlainen kuin Sorkka-värikin. Väri-Sorkassa voi tosin vaihtaa väripullot. Väripullot ovat tilavuudeltaan 17 litraa. Värit voi tietenkin sekoittaa haluamakseen. Paperi tekee tulostimen sisällä täydellisen kierroksen, joten se putoaa lattialle tulostuspuoli alaspäin. Hinta 15000 mk.

Kelmura

Kelmura on Errorgermin Hongkongissa valmistuttama tulostin, joka on nimensä veroinen. Muoto on aivan omalaatuinen ja paperi käyristyy tulostimessa. Tarkkuus on kohtalainen ja hinta vain 5103 mk.

Tesklet B90

Tesklet on laatutulostin siinä missä kaikki muutkin. Siitä ei ole oikein mitään kerrottavaa, koska se on niin hyvä. Laatu on aivan uskomatonta, ja nopeus on kuusi sivua tunnissa. Hintakin on vain 16924 mk.

Tähti CL22

Tähti BS22 on Mongoliassa valmistettu tulostin, joka on hyvä valinta niille, jolla ei lompakko pursuile ylimääräisestä rahasta. Tulostusjälki on melko tarkkaa, ja nopeus on peräti kolme sivua tunnissa. Pahville ei voi tulostaa, koska se taittuu koneessa ja tuhoaa sen. Lisäksi näyttö sammuu, koneen asetukset muuttuvat, hiiri jää jumiin, jääkaappi aukeaa ja auto käynnistyy. Hintaa Tähdelle on saatu 5000 mk.

Gafiikka-Sorkka

Gafiikka-Sorkka on tarkoitettu grafiikan tulostukseen, ja siinä se onkin aivan ylivertainen. Paperi on helppo laittaa tulostimeen. Se sujuu alle kahdessakymmenessä minuutissa. Gafiikka-Sorkka maksaa peruspaketissa 6000 mk ja multimediapaketissa 6005 markkaa. Multimediapaketissa tulee mukana viitosen arvoinen teippirulla.

Tarkka-Sorkka

Tarkka on erikoinen tulostin. Siihen voi laittaa kolme paperia samanaikaisesti. Tulostin voi tulostaa myös 0,03 millimetrin paksuiselle paperille. Tosin väri tulee paperin läpi ja leviää tulostimen koneistoon. Tarkka maksaa 7255 mk ja mukana tulee 13 päivän takuu.

[Testikuva] [Tulostusjälki kaikilla tulostimilla]

11.10.2002

Teksti: Seppo Sorkka. Kuvat: Artturi Sorkka.

Manneweb - Asiantuntijanurkka - Vempelemaailma