MannewebPeli-Sorkka

Fear

Fear eli Vaari on harmahtava lammas keltaisten lampaiden joukossa tai jotain sinne päin. Tämä peli yhdistää tekijöiden mukaan kauhua tai jotain ja jotain muutakin. Itse testihenkilömme, joka muuten pelkää pimeää ja punaisia paitoja, ei edes hätkähtänyt koko pelin aikana.

Peli alkaa siitä tai muualta, kun ilkeä pahis kaappaa mielisairaalasta käsin ihmeellisen klooniarmeijan ja aikoo valloittaa maailman ja tuhota Sorkkalan tai jotain sinne päin, koska juoni on muutenkin tylsä kuin maalin kuivuminen. Apuun lähetetään ihmeellinen joukko nimeltään Fear eli Firts Enqounter Assoult Reaqonnuisance tai jotain sinne päin, suomeksi siis Etuvaltauspoppoo tai jotain. Pelaaja on joukossa alokas ja joukon pomot saavat idean, että koska alokas on hyvää tykinruokaa ja hänellä on outoja juttuja päässään, kuten skitsofrenia ja sumeat silmät, hänet lähetetään ensimmäisenä.

Heti pelin ensitunteina päästään toimintaan, pelaajan päässä soi ja ihmiset juoksevat sinne sun tänne. Aluksi juoksennellaan jossain helkutin viemäreissä ja kaduilla ja myöhemmin päästään juoksemaan jossain helkutin toimistorakennuksissa ja ihmerakennuksissa.

Jossain vaiheessa ja muuallakin peliä pelaaja näkee näkyjä, kuten oudon pikkukakaran, kummituksia, keltaisia lappuja toimistoissa ja kuulee pahiksen propagandaa ja Sorkkaradion päässään. Myöhemmässä vaiheessa pelaaja seikkailee päässään olevassa vammaisessa kummituspaikassa ja vähän muuallakin.

Pelin pää- ja käsipaino on ammuskelussa eikä esimerkiksi talon maalaamisessa, kuten jotkut typerät lukijat ovat saattaneet luulla. Aseita on sellainen perusmäärä eli monta kuten pistooli, vihollisen kärventävä ihmeellinen sädepyssy ja helkutin isoja nauloja ampuva pyssy sekä paljon muutakin ja vielä lisää. Järkeviä aseita ei ole yhtään.

Vihollisiakin on enemmän kuin kolme ja puoli. Mukaan ovat päässeet perussuperkloonijääkäri, kestävällä panssarilla varustettu ihmeheppu, kummituksia ja joitain helkutin isoja mörssäreitä. Rotat eivät ota osaa eikä arpaa eivätkä edes lottokuponkia sotaan, mutta niitä voi tappaa paremman puutteessa, vaikka lampaat söis.

Fearin grafiikka on kaunista kuin kalkkuna, varsinkin jos tykkää sumeasta ja välkehtivästä sellaisesta. Kun pelaaja aktivoi hidastuksen päässään eli hänellä niin sanotusti napsahtaa päässä, maailma muuttuu oudosti sumeaksi ja muutenkin oudoksi. Silloin näkee myös luotien lentoradat hienosti tai jotenkin ja ylinäytellyt vihollisten kuolemat hidastettuna eli ne lentävät räsynukkeina taaksepäin tai minne nyt onkaan ampunut tai muuallekin. Fysiikanmallinnusta on sen verran, että hyllyissä olevat laatikot putoilevat sinne sun tänne ammuskelun tiimellyksessä ja kuolleet viholliset lentelevät sinne sun tänne.

Fear on muhkea peli, jossa on mielenkiintoista toimintaa, vaikka lampaat söis. Kauhaelementit, jotka kuitenkin ovat läyleähköjä, tuovat pienen ripauksen jotain tai jotain muuta. Pelin kesto on nippa nappa siinä hujakoilla, eikä läpipeluun jälkeen siihen koske pitkällä kepilläkään, keltaisesta kauhasta puhumattakaan.

Yhteenveto (0–5)

Grafiikka5
Äänet4
Pelattavuus3
Omaperäisyys3

Kuvia pelistä


Jossain vaiheessa peliä vaikeusaste nousee kuin lampaan häntä.


Jotkin aseet ovat liian tehottomia.


Pelaajan takia vihulaiselle tuli oikosulku.


Eräässä kohtaa peliä pääsee jammailemaan vihulaisten kanssa.


Paikka paikoin on lieviä grafiikkahäiriöitä.


Viholliset nauliintuvat seinään, kun pelaaja tulee paikalle.


Kaveri yrittää tehdä benjihyppyä ilman köyttä.


Jotkin viholliset repeävät, kun näkevät pelaajan. Jalat kulkevat päättöminä sinne sun tänne ja vähän muuallekin.


Duke Nukem on myös pelissä. Taustalla on isokorvainen kalju hyypiö. Tilanne on lavastettu.


Rane Sorkka on vastannut tämän huoneen sähkötöistä. Alhaalla keskellä näkee pelaajan sumeusmittarin.


Taistelun lomassa täytyy muistaa venyttely.


Vihollinen päätti kävellä päätä pahkaa seinän läpi, mutta epäonnistui pahasti.


Pelin huippukohtia on, kun pääsee ammuskelemaan kaappien ovia. Kipinät vaan lentelee.


Tuohon ravintolaan on vaikea päästä sisään.


Vihulaisten päissä on ruuvit löysällä, minkä takia ne tahtovat putoilla liiankin helposti.


Onnistuin luomaan pallosalaman kolmella kranaatilla.


Pelaajaa piinaava kakara puhuu paskaa. Se väittää, että keltaisia kauhoja ei ole.


24.7.2006

Teksti: Keino Sorkka. Kuvat Erkki Sorkka


Lukijoiden kommentteja Fearista

Eikö peliarvostelijamme osannut arvostella peliä oikein? Oliko hän puolueellinen? Onko hänellä todettu olevan skitsofrenia ja kivessyöpä? Ei hätää! Voit kertoa meille omat kommenttisi pelistä. Parhaat kommentit julkaistaan. Manneweb katsoo oikeudekseen muokata viestejä haluamallaan tavalla ja vielä enemmän.

25.7.2006 ääliö

Käytitkö koodeja ku pelasit läpi?

Keino Sorkka: Peli on niin helppo, että en käyttänyt edes silmiäni, jaloista puhumattakaan. Jouduin tosin käyttämään vaikeutuskoodeja, jotta olisi edes jotain haastetta.

19.9.2006 palikka

joo kylläh kuin pala kakkua

Keino Sorkka: Ja helppo makkara.

22.9.2006 d44

onko hyväkin peli? Mistä saa waretettua? Koodit? Onko tekijät homoja?

Keino Sorkka: Mielipiteeni näet arvostelusta. Manne-myymälästä saa waretettua. Koodi on "515P8". Tekijöiden homoutta emme edes tarkista, vaikka lampaat söis.

5.10.2006 Adminstrator

FEAR combatin saa ilmaiseks netistä =)

Keino Sorkka: Tai jostain.

14.11.2006 FEAR unit

FEAR on parhaimpia pelejä mitä on vaikka lampaaat söis.

Keino Sorkka: Kaiken lisäksi se on yksi lyhyimmistä ja läyleähköimmistä peleistä koskaan, vaikka lampaat söis.

16.11.2006 Lampaanaivo

Ja ihan varmasti olit paskat housussa ja kiroilit kun on vaikea peli, älä kehu itseäsi senkin runggu!

Keino Sorkka: Pelin vaikein osuus oli lopputekstit, jossa kiroilin niin maan perusteellisesti, vaikka lampaat söis.

2.12.2006 senkin manne

haista heinä ton pelin nimi on F.E.A.R ettäs tiedät- heitä tänne muitakin pelei ku vaan jotai lampaanammuntapelei!

Keino Sorkka: Kuten mitä?

4.12.2006 EPE

peli on myynnissä mustamäen torilla. ettäs tiiät

Keino Sorkka: Sorkkamäen torikahvilan vessassa sitä jaetaan ilmaiseksi.

29.12.2006 First prototype

Tiiätkö miten siinä Fearin lisälevyssä voi päästä eroon niistä veemäisistä grafiikka häiriöistä. Meinasi eteneminen pysähtyä kun tuli niitä näkyjä ja se grafiikka alkoi heittää lampaan persettä, onko peli buginen vai onko koneeni näytönohjain perseestä?

Keino Sorkka: Jotkut väittävät, että grafiikkahäiriöt kuuluvat peliin, mutta vahva selityksen maku haisee.

10.2.2007 senkin manne is back

enemmän autopelejä tarkoitin. semmosia mitkä voi ladata ilmatteeks ja helposti. tehkää niit vaik ite!

Keino Sorkka: Täällä on jo Live for Speed ja Generally. Muita autopelejä ei ihminen tarvitse. Tavoitteemme on julkaista kesällä ruostumissimulaattori.

31.3.2007 from A to the G

hankin fearin venäjäinmailt on iha nätit graffat mut se hidastus tekee pelist nii vitun helpon et munkullahan sen vois pelata läpi

Keino Sorkka: Riippuu siitä, minkä mallinen munkku on kyseessä.

12.4.2007 Joku byy

F.E.A.R. tarkoittaa P.E.L.K.O., eikä mikkää vaari. Ja se on First Encounter Assault Recon. Äijä ei ossaa sanoa mittää oikein. Vihollisten päät irtoillee helposti, koska aseet eivät ole mittää hernepyssyjä. Mie tiiän tarinanki paremmin kuin sie. Että nii.

Keino Sorkka: Elä sinä tule viisaampiasi neuvomaan! Mistään tai muustakaan et mitään etkä muutakaan tiedä, vaikka lampaat söis.

9.11.2007 hahahhhaa skole

en oo pelnnut joku surkee

Keino Sorkka: Se olisi surkea vain, jos olisimme maininneet niin.

19.11.2007 juippi23

sukee sivu on loppetettu ja geneen ei tuu kommentteja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Keino Sorkka: Sinut on toivottavasti lopetettu etkä enää kerro turhia ”kommenttejasi”.

4.3.2008 Henry Saari

Hyvä peli, mutta mun koneen tehot ei vaan jaska pyörittää kunnolla tätä peliä. Pitää asentaa pappiksen moottori tietsikkaan.

Keino Sorkka: Eipä Jaska tosiaan pyöritä kunnolla tätäkään peliä.

9.9.2008 tumppeliusnörtteliys

Mahtava arvostelu! XD Pitääkin tästä mennä kokeilemaan mokomaa hässäkkää ihan vain sen takia että arvostelusi sai repeämään.

Onko kellään teippiä?

Keino Sorkka: Arvosteluni saavat aikaan maailmanrauhan ja ikuisen nälänhädän. Naapurin Kallella oli ainakin viime vuoden tiistaina kolme rullaa teippiä, mutta hän taisi käyttää ne kaikki Volvonsa tukivarren korjaukseen.

2.10.2008 Kyrvän nuppi

Taisit kuule votoshopilla piirrellä pelikuvat ja taitaa koko peli olla arvostelijan liimanhuuruisesta näystä keksitty

Keino Sorkka: Taisi tuokin kommentti tulla lääkehuurujen keskeltä jostain mielisairaalan suljetulta osastolta, jonne aurinko ei paista sitten millään.

23.3.2009 no jes...

Oot vetänyt ton koodeilla ja oot ollut kuset housuissa kun toi kakara on ilmestynyt. Kiva arvostelu

Keino Sorkka: En läheskään, mutta Tampparinaattori on varmaan vetänyt tuotakin kuset housuissa kuin sonni lehmää uudessa veräjässä. Tyhmä kommentti.

26.5.2009 tynnyrinappi sorsa

aiai otsie melkoonen poika lataas nyt sie se fear combat se on pareempi kun tavallinen feari menees ny tonne www.fearjoin.com

Keino Sorkka: Voisi sitä ottaa tilaisuudesta Vaarin, tai sitten ei. Kompatti on kuin perus-Vaari puolikkaaseen potenssiin. Mikäpä olisi hauskempaa kuin sumea joukko sinne sun tänne päättöminä juoksevia skitsofreenisia paviaaneja.

19.11.2010 Marco Shiebenmeissermaufb

i vos wery scary to plei tis gaim, but nau im not freid to die so nau i can play tis game and have sexxor with my granpas sexxy sheep.

Keino Sorkka: Wunderbar.

Nimi tai nimimerkki
Kommentti


MannewebPeli-Sorkka