Manneweb - Kilpailut

Vanhentuneet kilpailut

Kilpailu 37: Kahvin keksijä (1.4.2007)

Kuka keksi kahvin?

Oikea vastaus: Kiehuva Kahvikka

Kysymykseen tuli 19 vastausta, jotka olivat syvältä pannun pohjalta. Kahvin keksi läyleähkö intiaani nimeltä Kiehuva Kahvikka 428 133 vuotta sitten. Oikein vastanneiden joukosta Manne jauhoi voittajan, ja kas kummaa, hän jauhoi itsensä voittajaksi. Olette olleet typeryksiä loppuun asti.

Kilpailu 36: Paras uutinen 2006 (1.3.2007)

Mikä oli vuoden 2006 paras uutinen?

Oikea vastaus: Lammas osti Jootuuban

Kysymykseen tuli kahdeksan vastausta, joista yksi sattui olemaan oikein. Muut vastaukset olivat korkeintaan uutisankkoja. Oikein vastanneiden joukosta Manne toimitti voittajan, ja kas kummaa, hän toimitti jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 35: Sorkkalan sähkö (1.2.2007)

Milloin Sorkkalassa keksittiin sähkö?

Oikea vastaus: 2564 eKr.

Kysymykseen tuli 10 vastausta, joista yksi oli uskomattomalla tuurilla oikein. Muut olivatkin sitten syvältä lampaan perseestä. Oikein vastanneiden joukosta Manne väläytti voittajan, ja kas kummaa, hän väläytti jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 34: Sorkkaradio (1.1.2007)

Milloin Sorkkaradio aloitti radiotoimintansa?

Oikea vastaus: 8.11.1206.

Kysymykseen tuli 12 surkeaa ja huonompaakin vastausta. Ette osaa mitään. Oikein vastanneiden joukosta Manne vetäisi voittajan, ja kas kummaa, hän vetäisi itsensä voittajaksi. Olette typeryksiä.

Kilpailu 33: Makkara (1.12.2006)

Miksi makkaran kuuluu olla käyrä?

Oikea vastaus: Se on silloin saanut kasvaa vapaana.

Kysymykseen tuli 25 toinen toistaan typerämpää vastausta. Kaikki olivat syvältä ja poikittain. Oikein vastanneiden joukosta Manne nakitti voittajan, ja kas kummaa, hän nakitti itsensä voittajaksi. Olette typeryksiä.

Kilpailu 32: Kuutiolaakerit (1.11.2006)

Montako kuutiolaakeria Manne-myymälän tuotekuvassa on?

Oikea vastaus: 73

Kysymykseen tuli 13 toinen toistaan surkeampaa vastausta. Lähimmäs pääsi vastaus "68 ja enemmänkin", mutta päin helevettiä sekin oli. Oikein vastanneiden joukosta Manne heitti arpakuutiolaakerilla voittajan, ja kas kummaa, hän heitti itsensä voittajaksi.

Kilpailu 31: Veke Antura (1.10.2006)

Minkä elukan perseestä Veke Antura ulostautuu elokuvassa Veke Antura - heinäpelto kutsuu?

Oikea vastaus: mekaanisen virtahepokatin

Kysymykseen tuli 14 vastausta, joista yksi oli vahingossa oikein. Pari muuta oli sinne päin tai jonnekin. Oikein vastanneiden joukosta Manne kaivoi voittajan, ja kas kummaa, hän arpoi jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 30: Manne-myymälän ylläpito (1.9.2006)

Mikä on Manne-myymälän ylläpidon tunnus?

Kysymykseen tuli 11 vastausta, joista jokainen oli jälleen kerran täysin päin honkia, mäntyjä ja petäjiäkin. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi yllättäen itsensä voittajaksi. Olette typeryksiä.

Kilpailu 29: Manne-myymälän ylläpito (1.8.2006)

Mikä on Manne-myymälän ylläpidon tunnus?

Kysymykseen tuli kymmenen vastausta, joista kaikki olivat täysin päin mäntyä ja jotain muutakin puuta. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi yllättäen itsensä voittajaksi. Olette typeryksiä. Tästä johtuen tämän kuukauden kysymys on sama.

Kilpailu 28: Sorkkalan fuusioreaktorit (1.7.2006)

Montako fuusioreaktoria Sorkkalassa on?

Oikea vastaus: 100

Kysymykseen tuli 12 vastausta, joista neljä oli oikein ja muut päin mäntyä ja vähän muutakin. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, hän veti hatusta jonkun muun kuin itsensä voittajaksi. Eräs Reikkafani yritti naamalla uhkailemalla vaikuttaa arvontaan, mutta se ei tällä kertaa onnistunut.

Kilpailu 27: Sorkkalan räjähdys (1.6.2006)

Kuka räjäytti Sorkkalan 1896?

Oikea vastaus: Kalervo Sorkka

Kysymykseen tuli ennätysmäiset 27 vastausta, joista peräti neljä oli oikein ja muut täysin päin lammasta. Myös Kalervo itse tiesi oikean vastauksen. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, hän arpoa paukautti jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 26: Sorkkalan prikaati (1.5.2006)

Minä vuonna Sorkkalan prikaati on perustettu?

Oikea vastaus: 4.5.1206

Kysymykseen tuli huikeat 16 vastausta, joista yksikään ei ollut oikein ja loputkin olivat väärin. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, hän arpoi itsensä voittajaksi. Olette typeryksiä.

Kilpailu 25: Patala halusi miljonääriksi (1.4.2006)

Kuinka paljon rahaa Antti Patala voitti Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa?

Oikea vastaus: 10 000 markkaa

Kysymykseen tuli huikeat 15 vastausta, joista peräti neljä oli oikein. Voittorahoillaanhan Patala osti Iron Maidenin siivet. Oikein vastanneita Manne heitti tikalla, ja kas kummaa, hän heitti jälleen kerran jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 24: Manne-myymälän palomuuri (1.3.2006)

Mikä on Manne-myymälän palomuuri?

Oikea vastaus: Kahvikka-Sorkka

Kysymykseen tuli huikeat 13 vastausta, joista peräti kolme oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi kolikolla voittajan, ja kas kummaa, hän arpoi jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 23: Mannen äänestysnumero (1.2.2006)

Mikä on Manne Sorkan äänestysnumero presidentinvaalissa?

Oikea vastaus: 0 (nolla)

Kysymykseen tuli huikeat 24 vastausta, joista peräti 11 oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, hän arpoi jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 22: Jamppa Side (1.1.2006)

Mikä on seuraava Jamppa Side -elokuva?

Oikea vastaus: Kasinon röyhtäilijät

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat viisi kappaletta, joista peräti yksi oli kirjoitusvirheitä lukuun ottamatta oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, hän löi keltaisella kauhalla jonkun muun kuin itsensä voittajaksi. Erityismaininnan ansaitsee Huku sinne sukellusveneeseen!, jonka surullisenkuuluisa vakiokävijä Banaanikossu repi perseestään.

Kilpailu 21: Lampaan ampuminen (1.12.2005)

Mitä tapahtuu, kun lammasta ammutaan päähän?

Oikea vastaus: Lammas kuolee eikä syö enää.

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat 13 kappaletta, joista peräti yksi oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, jotenkin hän ampui jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 20: Tauno-Uuno Sorkka (1.11.2005)

Mitä Tauno-Uuno Sorkka sanoi, kun näki Mannewebin ensimmäistä kertaa?

Oikea vastaus: "Vittu sul on tyhmät sivut."

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat yhdeksän kappaletta, joista peräti yksi oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, tuurilla hän arpoi jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 19: Mannen possu (1.10.2005)

Mitä Mannen lemmikkipossu sanoo?

Oikea vastaus: Röh.

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat kuusi kappaletta, joista peräti yksi oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, nyt hän arpoi jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 18: Lampaan teurastus (1.9.2005)

Mitä lammas huutaa, kun se teurastetaan?

Oikea vastaus: Tmaomto g aö raleo oafnae ookffe mfapööö llflöööö öfölölcölöl, löle garlake.

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat 13 kappaletta, joista peräti yksi oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, vaihteeksi hän arpoi jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 17: Kädettömyys (1.8.2005)

Mikä on suurin haitta kädettömyydestä?

Oikea vastaus: Peräaukon syyhy, eikä voi raapia.

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat yhdeksän kappaletta, joista peräti yksi oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, tällä kertaa hän arpoi jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 16: Lampaan perse (1.7.2005)

Mitä tulee lampaan perseestä?

Oikea vastaus: Paskaa.

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat yhdeksän kappaletta, joista peräti yksi oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, tällä kertaa hän arpoi jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 15: Manne-myymälän toimitushäiriö (1.6.2005)

Mikä on Manne-myymälän yleisin toimitushäiriön syy?

Oikea vastaus: Näyttö, kone ja kaiuttimet ovat poikittain naapurin perseessä.

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat 12 kappaletta, joista peräti yksi oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, jälleen kerran hän arpoi jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 14: Lampaan suu (1.5.2005)

Miksi lampaalla on suu?

Oikea vastaus: Jos vaikka lampaat söis.

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat 12 kappaletta, joista peräti yksi oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, taas hän arpoi jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 13: DVD-aseman korjauksen jälkeen yleisin vika (1.4.2005)

Mikä on DVD-aseman korjauksen jälkeen yleisin vika?

Oikea vastaus: Yleisin vika on, että DVD-levyissä on käytön jälkeen keskellä ympyränmuotoinen reikä. Samalla niiden alapinta voi alkaa kiiltää - pahimmassa tapauksessa siinä voi näkyä jopa sateenkaaren värit.

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat 19 kappaletta, joista peräti kolme oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, hän arpoi jonkun muun kuin itsensä voittajaksi.

Kilpailu 12: Erkin kesämökin katon väri (1.3.2005)

Minkä värinen on Erkki Sorkan kesämökin katto?

Oikea vastaus: Vihreänharmaa

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat 19 kappaletta, joista peräti nolla oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, hän arpoi itsensä voittajaksi.

Kilpailu 11: Generallyn kommenttimäärä vuonna 2004 (1.2.2005)

Montako kommenttia tuli Generally-sivulle vuonna 2004?

Oikea vastaus: 354

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat 9 kappaletta, joista peräti nolla oli oikein. Lähimmäksi pääsi Korkki, jonka vastaus heitti huimasti jopa yhdellä. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan.

[10.2.2004] Toimitukseen saapuneen protestimäärän ylittäessä 300 päätimme tarkistaa oikean vastauksen kerrankin. Oikea vastaus oli siis 352 ja voittaja sattui olemaan Wäbä. Korkin vastaus heitti edelleen yhdellä, mutta nyt toiseen suuntaan.

Kilpailu 10: Speed-Sorkan perustamisvuosi (1.1.2005)

Minä vuonna perustettiin maailman paras autotehdas Speed-Sorkka?

Oikea vastaus: 1959

Kysymykseen tuli vastauksia huikeat 18 kappaletta, joista peräti viisi oli oikein. Speed-Sorkan tarinassa on lieviä epäselvyyksiä, mutta viisaimmat osasivat poimia sieltä oikean vastauksen. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan.

Kilpailu 9: TV-oppaan listaukset (1.12.2004)

Kuinka monta ohjelmaa ja elokuvaa sun muuta on listattu TV-oppaaseen?

Oikea vastaus: 405.

Yhdeksänteen kilpailuun tuli vastauksia huikeat kahdeksan kappaletta, joista peräti nolla oli oikein. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan.

Kilpailu 8: Manne-myymälän takuuajan pituus (1.11.2004)

Kuinka pitkä on tuotteiden takuu Manne-myymälässä?

Oikea vastaus: ikuinen ja joillain jopa pitempikin.

Kahdeksanteen kilpailuun tuli vastauksia huikeat kahdeksan kappaletta, joista peräti kaksi oli oikein. Vastaus löytyi Manne-myymälän etusivulta. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan.

Kilpailu 7: Mannen auto (1.10.2004)

Minkä merkkistä autoa Manne (eli minä, toim. huom.) ajaa?

Oikea vastaus: Huntta.

Seitsemänteen kilpailuun tuli vastauksia huikeat 18 kappaletta, joista peräti nolla oli oikein. Manne kertoi Pulmapalstalla 4.3.2004 ja useamminkin oikean vastauksen. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, hän arpoi itsensä voittajaksi. Olette typeryksiä.

Kilpailu 6: Pulmapalstan kysymysten määrä (1.9.2004)

Kuinka monta kysymystä on kaikenkaikkiaan tullut Pulmapalstalle 1.8.2004 mennessä?

Oikea vastaus: 205.

Kuudenteen kilpailuun tuli vastauksia huikeat 14 kappaletta, joista peräti nolla oli oikein. Manne oli 1.8.2004 mennessä saanut 205 typerää kysymystä. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan.

Kilpailu 5: Manne-filmin uusin elokuva (1.8.2004)

Mikä on Manne-filmin uusimman elokuvan nimi?

Oikea vastaus: Surassic Purk.

Viidenteen kilpailuun tuli vastauksia huikeat kuusi kappaletta, joista peräti kolme oli oikein. Mannefilmin uusin tuotos mainittiin Mannen mietteissä. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan.

Kilpailu 4: Mannen syntymävuosi (1.7.2004)

Minä vuonna Manne (eli minä, toim. huom.) on syntynyt?

Oikea vastaus: vuonna 1973.

Neljänteen kilpailuun tuli vastauksia huikeat yhdeksän kappaletta, joista peräti nolla oli oikein. Mannen syntymävuosi mainittiin Skanneritestin jännittävässä tarinassa. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, hän arpoi itsensä voittajaksi. Olette jälleen typeryksiä.

Kilpailu 3: Patalan veljet (1.6.2004)

Mikä on suositun hahmon, Antti Patalan, molempien veljien nimet?

Oikea vastaus: Hannu ja Janne Patala.

Kolmanteen kilpailuun tuli vastauksia huikeat kuusi kappaletta, joista peräti nolla oli oikein. Patala on osallistunut Onnenpyörään, jossa vastustajina olivat molemmat veljet. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, hän arpoi itsensä voittajaksi. Olette typeryksiä.

Kilpailu 2: Patalan puhelinnumero (1.5.2004)

Mikä on suositun hahmon, Antti Patalan, puhelinnumero?

Oikea vastaus: 08-515537.

Toiseen kilpailuun tuli vastauksia huikeat 20 kappaletta, joista peräti yksi oli oikein. Patala sanoi kiperässä puhelinkeskustelussa puhelinnumeronsa. Joku älypää oli keksinyt ladata kyseisen äänitiedoston täältä tai muualta ja meni voittamaan. Haistan palaneen käryn ja koiran haudattuna, mutta mitä takapihani teille kuuluu!

Kilpailu 1: Patalan kotikaupunki (1.4.2004)

Mikä on suositun hahmon, Antti Patalan, kotikaupunki?

Oikea vastaus: ei mikään.

Ensimmäiseen kilpailuun tuli vastauksia huikeat viisi kappaletta, joista peräti nolla oli oikein. Patalahan sanoi asuvansa Tyrnävässä, joka on pelkkä kunta Oulun lähettyvillä, ei siis kaupunki lainkaan. Hän vain harhautti vihollistaan mainitsemalla Oulun epämääräisissä yhteyksissä. Oikein vastanneiden joukosta Manne arpoi voittajan, ja kas kummaa, hän arpoi itsensä voittajaksi.


Manneweb - Kilpailut