Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Maksukorttihuijareiden esitutkinta valmis (28.10.2011)

[Maksukorttien kopioita]

Keskusrikospoliisi on vihdoin ja viimein saanut valmiiksi maksukorttihuijausjutun esitutkinnan. Mustalaisryhmää epäillään maksukorttitietojen kopioinnista mitä nokkelimmalla tavalla.

Ryhmän tukikohtana oli Sorkkalassa oleva punainen roskalaatikko. Miehet liikkuivat laatikolta käsin Hangon ja Utsjoen välisellä alueella ja jopa alueen ulkopuolella.

Poliisin horinoiden mukaan ryhmä yritti asentaa bensiiniautomaateille maksukorttien kopiomista varten valmistetun laitteen, erillisen tunnuslukujen kuvaamista varten tarvittavan kameramiehen, mikrofonin, nauhurin, äänitysstudion, äänittäjän, ohjaajan ja lähettimen. Miehet saivat kopioitua kymmenien ja ehkä jopa tuhansien miljoonien maksukorttien tiedot Sorkkalassa, Lapiossa ja Makkarassa sijaitsevilla polttoaineautomaateilla vuoden 2008 syyskuussa.

Ei taloudellisia vahinkoja

Kiireiset rikolliset eivät kuitenkaan ehtineet kiireiltään valmistaa kunnollisia korttikopioita ennen kohtalokasta kiinnijäämistään, joten maksukorttien helpottuneet omistajat eivät kärsineet taloudellisia vahinkoja tai mitään muitakaan vahinkoja tai mitään muutakaan. Juttuun liittyen kolme mannea on vangittuna todennäköisin syin maksuvälinepetoksen valmistelusta epäiltynä. Esitutkintamateriaali lojuu nyt Sorkkalan syyttäjävirastossa syyteharkintaa varten tai muuten vain.

Osa epäilyistä ehti kuin ehtikin poistua häntä koipien välissä maasta ennen kiinniottoa. Kyseisessä joukossa on epämääräisiä henkilöitä, jotka tuomittiin Suomessa vuonna 2007 tapahtuneesta erittäin röyhkeästä maksuvälinepetoksesta liian lievin rangaistuksin. Tuolloin rikolliset aiheuttivat pellistä valmistamillaan kopiokorteilla lähes 600 miljardin euron vahingot puhtaana käteen.


Kommentit

9.11.2011 Huolestunut kansalainen

No huh huh. Esitutkinta ei kestänyt kuin kolme vuotta, ja pullaa taisi kulua tonnikaupalla. Tällä vauhdilla nuo petkuhuijarit ehtivät kuolla vanhuuteen, ennen kuin ne saadaan tiilenpäitä lukemaan.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen