Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkapankin petkuhuijausviestejä liikkeellä kuin puolukoita pillussa (19.6.2011)

[Petkuhuijausviesti]

Bittimaailmassa tai sen hujakoilla pyörii vinhaa vauhtia ainakin kahdenlaisia Sorkkapankin petkuhuijausviestejä kuin puolukoita pillussa. Sähköpostit kehottavat Sorkkapankin molempia asiakkaita luovuttamaan tilitietonsa ja muutkin tietonsa tai kirjautumaan pankin sivuille viestissä olevan linkin kautta sekä hyppäämään kaivoon pää edellä. Sorkkapankki varoittaa asiakkaitaan huijausviesteistä sorkkalaisen paikallislehden vaihdetaan puuta heinään -osaston perällä.

Erityisesti tiistaina ja keskiviikkona moneen sähköpostiin saapui saatanan huonolla käsialalla kirjoitettu viesti, josta ei saa mitään selvää ja jolla yritetään kalastella typerien asiakkaiden verkkopalvelutunnuksia kuin haukia rannasta. Viestin on lähettänyt ”SORPAKANKI” ja allekirjoittanut päin helevettiä ”Sorkapanki askiastukki”. Sähköpostin hämäräperäisyyden normaaliälyinen ihminen huomaa kuitenkin helposti kuin heinänteon, koska viestissä on lukuisia hämäriä kirjoitusvirheitä ja puolikas lampaanperse. Valitettavan moni Sorkkapankin asiakkaista ei kuitenkaan ole normaaliälyisiä vaan tyhmiä kuin saappaat petolinnun perseessä.

Torstaina puolestaan levisi ”Sorppanakin” lähettämä sähköposti kuin Jokisen eväät. Viestin tekstikentässä ei ole muuta kuin säälittävä pieni linkki, joka ohjaa Sorkkapankin internetsivuja muistuttavalle sivustolle tai joitain muita sivuja muistuttavalle sivustolle tai jonnekin internetin syövereihin. Hauskasti linkin osoite ei ole kuitenkaan sama kuin Sorkkapankin oikeat nettisivut vaan jotain aivan muuta.

Sorkkapankin viestintäjohtajattaren Kaarina Eilinen-Teerenpojan horinoiden mukaan yhtiö on oikein panemalla pannut tyytyväisenä merkille lisääntyneen salasanojen kalastelun. Pankki hajotti viikonloppuna sekavan internetpalvelunsa entistäkin sekavammaksi hässäkäksi. Sorkkapankki uskoo, että petkuhuiputusviestit johtuvat siitä, että rikolliset yrittävät röyhkeästi käyttää palvelumuutosta hyväkseen.

”Emme vielä tiedä, mistä helevetistä hyökkäyksiä tulee, jos mistään. Niin kauan kuin petkuhuiputusviestit ovat siansaksaksi tai tökeröhköllä suomella päin helevettiä kirjoitettuja, niin ne on helppo tunnistaa, jos on vielä edes hitunen järkeä päässä, sahanpurut kuivia ja kaikki inkkarit kanootissa. Siitä huolimatta asiakkaiden kannattaa muistaa, että emme koskaan tai muulloinkaan lähesty heitä uhkaavasti sähköpostitse vaan ainoastaan telepaattisesti”, Eilinen-Teerenpoika alleviivaa telepaattisen viestinsä telepaattisella punakynällä.

Eilinen-Teerenpojan horinoiden mukaan Sorkkapankin järjestelmähässäkässä ei ole koskaan ilmennyt tietoturvaongelmia tai mitään muitakaan ongelmia tai mitään muutakaan, joten hän kylmän rauhallisesti haistattaa toimittajalle paskat.

”Seuraamme tilannetta kuin hai laivaa ja pyrimme varoittamaan petkuhuijausviesteistä kotisivuillamme tai jossain. Toistaiseksi ei ole ilmennyt mitään tai muitakaan ongelmia tai mitään muutakaan”, Eilinen-Teerenpoika kotkottaa ja haistattaa toimittajalle paskat.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen