Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Uudessa-Seelannissa käpisteltiin lakia Megabitti-elokuvan takia (31.1.2011)

[Hallitus]

Uuden-Seelannin korruptoitunut hallitus on myllännyt maan työlainsäädännön aivan uuteen uskoon Megabitti-elokuvan takia. Lakia muutettiin pikavauhdilla sen takaamiseksi, että Petteri Jaakon päin helevettiä ohjaaman Megabitti-elokuvan riistotuotanto pystytään varmasti pitämään aikataulussa.

Viime vuoden keskiviikkona varmistui, että kaksi Megabitti-elokuvaa todella tehdään Uudessa-Seelannissa tai jossain. Uuden Tölkki-elokuvan kuvauspaikasta neuvoteltiin pitkään ja väännettiin kättä oikein olan takaa, sillä tuotantoyhtiö Verneri-veljekset oli harkinnut tuotannon siirtoa pois Uudesta-Seelannista jonnekin persläpeen. Epäröinnin taustalla oli taannoinen näyttelijäliiton epämääräinen boikotti, joka kumpusi työsopimusasioista.

Tuotannon siirto jonnekin persläpeen olisi merkinnyt Uudelle-Seelannille puolentoista miljardin Uuden-Seelannin dollarin tulonmenetyksiä. Niinpä maan korruptoitunut pääministeri ryhtyi Verneri-veljesten kanssa neuvotteluihin, joissa päästiin lopulta yksipuoliseen yhteisymmärrykseen tuotannon jatkumisesta entiseen malliin ja raaempanakin. Vaatimuksena oli kuitenkin paikallisen työlainsäädännön romuttaminen. Esimerkiksi orjatyö on jatkossa sallittua eikä työaikarajoja enää ole.

”Hallitus ulkomaanpellejen talutusnuorassa”

Opposition edustajat ovatkin kritisoineet kovaan ääneen Uuden-Seelannin nukkehallitusta myönnytysten tekemisestä ulkomaalaisen tuotantoyhtiön pamppujen mieliksi ja omien kansalaistensa polkemiseksi syvälle suohon.

”Mitä hallitus tekee seuraavaksi – muuttaa työlainsäädäntöä ja muutakin lainsäädäntöä päin helevettiä minkä hyvänsä ylikansallisen yhtiön julmien vaatimusten mukaan, uusien investointien nimissä?” kysyi opposition edustaja Kalle Hauveli.

Tuotantoyhtiö Verneri-veljekset ei ole kommentoinut asiaa puolella sanallakaan. Megabitti-elokuvien ohjaaja Petteri Jaakko sen sijaan kiitteli ripeää toimintaa vuolain sanoin.

”Mielestäni on helevetin hienoa, että hallitus takaa näin orjatyöpaikan kaikille elokuva-alalla työskenteleville”, Jaakko horisi.

Petteri Jaakon päin helevettiä ohjaama Turina nyrkkiraudan pomosta -trikologia kuvattiin päin helevettiä Uudessa-Seelannissa tai jossain. Trikologia toi paikalliselle filmiteollisuudelle rahaa ja mammonaa, minkä seurauksena Uusi-Seelanti on osallistunut myöhemmin muun muassa Ratavan ja Ping Pongin kaltaisten suurtuotantojen kyhäämiseen.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen