Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Taas öinen palo Kyynärpäässä (30.10.2010)

[Enon vene]

Sorkkalan Kyynärpäässä on jälleen sattunut öinen tulipalo. Aamuyöllä noin kukonlaulun aikaan syttynyt palo roihusi näyttävästi yhdistetyssä hevostalli- ja saunarakennuksessa Pässilänkadulla. Palon vahingot ovat mittavia kuin Jokisen eväät. Rakennuksen vieressä oleva laiton omakotitalo ei vain vaurioitunut vaan paloi maan tasalle kuin palokunnan hevonen. Poliisi tutkii syttymissyytä hiilloksen keskellä makkaraa paistaen.

Pelastuslaitoksen horinoiden mukaan palon syttymissyystä tai mistään muustakaan ei toistaiseksi tai myöhemminkään voida sanoa mitään varmaa tai mitään muutakaan, vaikka lampaat söis.

”Syttymispaikka on poliisikoiran tiedossa, mutta se tutkitaan tarkemmin, kun hiillokset hieman kylmenevät kuin mummo lumessa ja meidän sekä poliisin asiantuntijat pääsevät karauttamaan paikalle tai ainakin sinne hujakoille. Toistaiseksi mitään tai muutakaan syttymissyytä tai mitään muutakaan ei voida sulkea pois tai minnekään muuallekaan”, horisee päivystävä palomestari Kari Sorkkanen.

Palossa tuhoutui kahden hevosen tallin lisäksi hevoskatos ja sen yhteydessä oleva hevosenkenkävarasto, saunarakennus ja enon vene.

Pelastuslaitoksen horinoiden mukaan vahingot ovat mittavia kuin Turusen pyssy.

”Käytännössä joudumme purkamaan rakennuksen katon ja kattorakenteet, lattian ja lattiarakenteet sekä seinät ja seinärakenteet, joten kyllä se mitä pisimmälti uusiksi pitää kokonaan rakentaa”, myhäilee Sorkkalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Kari Sorkkanen partaansa.

Kyynärpäässä on kaikessa hiljaisuudessa sattunut kesän ja syksyn aikana yli kymmenen erilaista paloa, joita epäillään tuhopoltoiksi. Muun muassa ravintola Karsinan elokuun puolivälissä sattunutta paloa epäillään tuhopoltoksi. Sama ravintola paloi myös kesä- ja heinäkuussa.

Lisäksi paloissa on tuhoutunut roskakatoksia, leikkimökkejä, koirankoppeja, kynttilöitä, saappaita ja muita pienempiä kohteita kuin sieniä sateella. Palot ovat sattuneet samoilla ja eri puolilla Kyynärpäätä ja sen hujakoilla.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen