Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Heidi Sorkkanen otti vuoden lehtikuvan (14.10.2010)

[Vuoden lehtikuva]

Amatöörimäinen amatöörivalokuvaajatar Heidi Sorkkanen on vahingossa voittanut Vuoden lehtikuva 2009 -palkinnon Sorkkalan Lehtikuvaajat ja -kuvaajattaret ry:n päin helevettiä järjestämässä perinteisessä kilpailutuksessa. Vuoden lehtikuvaajaksi valittiin jo neljännen kerran peräkkäin valokuvaaja Hannes Tokkura, joka ei ole ottanut 27 vuoteen kuvan kuvaa tai mitään muutakaan.

Hemaisevan Heidi Sorkkasen Sorkkalan metsätuhoista kertova hemaiseva kuva nousi heti Vuoden lehtikuvat 2009 -tuomariston suosikiksi. Juryn ja siivoojan horinoiden mukaan kuva liittyy olennaisesti mailla halmeilla viime vuonna nousseeseen ilmastoinninmuutoskeskusteluun ja sen aiheuttamaan liian suureen kiinnostukseen ympäristömme tilasta.

Vuoden lehtikuvan ohessa Heidi Sorkkanen kuvasi epähuomiossa myös Vuoden kotimaan reportaasin. Vuoden lehtikuvaajaksi erehdyksessä valittu Hannes Tokkura puolestaan sai vahingossa myös Vuoden kuvaessee-, Vuoden huonoin kuva-, Vuoden erehdys-, Vuoden hässäkkä-, Vuoden suurin vehje-, Vuoden pisin putki-, Vuoden linssilude-, Vuoden harrastelija- ja Vuoden alastonkuva -palkinnot.

Vuoden lehtikuvat -kilpailuun osallistui kaiken kaikkiaan 11 kuvaajaa ja niiden kamerat. Kuvia oli jälleen enemmän kuin koskaan eli yli kolme. Tuomaristo valikoi noppaa heittämällä kilpailukuvista voittajat yhdeksään samaan kategoriaan. Lisäksi jury jakoi olutta, kortteja, piirakan, luvun tekijöihin, kultaisen kolmion, postia, itseään, neljä kunniamainintaa ja kaksitoista venäläistä perseenpäristintä.

Vuoden lehtikuvat 2009 -näyttely on avoinna yleisölle ja muillekin 13.10.–19.10.2010 Sorkkalassa taidehalli P1:ssä viimeisestä ovesta vasemmalle siivouskomeron perällä (Anni Löniävin halkio 13, Sorkkaraudan teollisuusalue). Esillä on noin 120 kuvaa 41 kuvaajalta ja niiden kameroilta.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen