Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Oikeudenkäyntimurhan oikeudenkäynti alkaa Sorkkalassa (12.4.2010)

[Käräjäsali]

Sorkkalassa alkaa maanantaina murhaoikeudenkäynti samalla rikospaikalla, missä itse rikos tapahtui. Sorkkainvälistä järkytystä ja epäuskoa aiheuttaneessa tapauksessa on syytettynä vihainen mies, jonka epäillään tappaneen kovasti raskaana olleen egyptiläisnaikkosen ählämeitä kohtaan tuntemaansa vihaan vedoten.

Egyptiläinen Warma El-Gerbili oli saapunut haukuttavaksi Sorkkalan käräjäoikeuteen helmikuun ensimmäisenä päivänä kuin viimeistä päivää. Tapaus liittyi kesän 2009 epämääräisiin tapahtumiin, jossa naikkoselle ennestään tuntematon miespuolinen mieshenkilö oli haukkunut tätä leikkimökissä ”kenttäpatjaksi” ja ”lumpuksi”. Naikkonen ilmoitti solvauksesta poliisille, joka ei korvaansa lotkauttanut.

Todistajana tapauksessa kuultu El-Gerbili oli vaivihkaa muina miehinä poistumassa käräjäsalista häntä koipien välissä, kun nyt syytettynä oleva 29-vuotias venäläistaustainen ryssä iski häntä puikolla kaikkiaan 16 kertaa. Myös vaimokettaan kirveen kanssa suojellut naikkosen aviomies sai hengenvaarallisia vammoja muun muassa poliisin silmät kiinni ampumasta luodista. Tapahtumapaikalla oli teon aikana myös pariskunnan kolmipyörä. Puikottaja oli hetkeä aikaisemmin määrätty maksamaan solvauksesta sakkoja oikein olan takaa, vaikka lampaat söis.

Oikeudenkäynnissä mahtavat turvatoimet

Viranomaiset pelkäävät häntä koipien välissä oikeudenkäynnin aiheuttavan mahdollisesti liian laajoja levottomuuksia ja nälänhätää. Käräjäsali on yhdeltä suunnalta varustettu 2,5 metriä paksulla styroksiseinällä, ja oikeuden toteutumista valvoo jatkuvasti 200 poliisikoiran luuta ja niiden hännät.

Tilannetta on kärjistänyt tunnetun nimettömän terroristivaikuttajan huhtikuun alussa internetiin tai jonnekin puolihuolimattomasti tuuppaama ääniviesti, jossa tämä kehottaa Sorkkalassa asuvia ählämejä ”imemään persettään”. Liian suurta ja suurempaakin mediahuomiota herättänyttä oikeudenkäyntiä on saapunut seuraamaan rättipäisiä ählämitoimittajia myös lukuisista ählämimaista.

Viranomaiset eivät kuitenkaan usko oikeudenkäyntiä uhattavan järjestelmällisillä tai edes järjestelmällistyttämättömillä iskuilla vaan varautuvat lähinnä satunnaisiin polttopulloihin ja verilöylyihin.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen