Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Vuoden panopuu on kuin onkin nainen (20.2.2010)

[Sorkkalan vapaapanokunta]

Viime vuoden panopuuksi on valittu pelastusjohtajatar Piia Vähäsorkka Sorkkalaaksojen paloasemalta.

Vähäsorkka sai tunnustuksen pelastusalan alueellisen ja valtakunnallisen korviketoiminnan kehittäjättärenä. Valinta ja paljastavat valokuvat julkistettiin perjantaina Sorkkalan pelastusopiston saunaillassa.

Vähäsorkka on ollut tekevinään käytännön periaatetöitä imutusyksikön johtajattarena ja Saavin kylän panopäälliköttärenä. Vuonna 2003 hänestä tuli Sorkkalaaksojen pelastuslaitoksen pelastusjohtajatar. Lisäksi hän on toiminut monissa ja muissakin luottamustehtävissä.

Haave oli tyssätä 1980-luvulla

Valinnan tehneen panomiestoimikunnan mielestä Vähäsorkan valintaa puolsi se, että ”vain hyvin harva nainen on kyennyt toimimaan hänen laillaan alan monipuolisena uudisraivaajattarena”.

Vähäsorkan ura uhkasi katketa alkuunsa kuin kamelin selkä, kun hän ei tyttösenä päässyt mukaan Saavin panokuntanuoriso-osastoon 1980-luvulla tai siellä hujakoilla. Hän kuitenkin luki väkisin itsensä pseudotieteiden maisterittareksi ja tekaisi pienen gradunsa pienten panokuntien pelastustoiminnan johtamisesta harhaan. Myöhemmin hän pyrki pyrkijäksi ja pääsi kuin koira veräjästä reittä pitkin pelastusopiston päällystakkikurssille kuin lehmä uuteen veräjään.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen