Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Nettikeskustelu kaljahukunnasta toi syytteet sivun ylläpitäjille (22.12.2009)

[Nyt ei naarata]

Sorkkalan käräjäoikeus joutuu ensi kuussa oikein pohtimalla pohtimaan, onko ihmisten kokoontumisella järjestäjä, jos kokoontumisesta ollaan sopivinaan muina miehinä nettikeskusteluissa tai jossain. Oikeudenkäynnistä, jossa kahta samaa miestä syytetään röyhkeästä kokoontumisrikkomuksesta, saattaa tulla valtava ennakkotapaus, kertoo Sorkkasanomat ykskantaan.

Mikko Sorkkanen ja Harri Sorkkala ylläpitivät epämääräistä nettisivuston irvikuvaa, jossa ihmiset jauhoivat paskaa kaljahukkumisesta. Syyttäjän mukaan miehet järjestivät viime vuoden Kaljahukunta-tapahtuman Haravanjoella päin helevettiä, ja se olisi Sorkkalan poliisin mukaan hyvin pitkälti pitänyt jättää järjestämättä. Syyttäjän horinoiden mukaan he ovat syyllistyneet röyhkeään kokoontumisrikkomukseen, josta voi saada sakot ja raippaa perseelle.

Poliisi on ollut syvästi huolissaan hukuntareitin vaarallisuudesta ja hukkujien kasaantumisesta alajuoksulle. Syyttäjän jaarittelujen mukaan miehet ovat rikkoneet kaiken muun lisäksi kokoontumislakia, koska he eivät tehneet poliisille tai minnekään muuallekaan tapahtumailmoitusta tai mitään muutakaan.

Kaljahukunta on vuosittainen tapahtuma, jossa ihmiset juovat olutta ja hukkuvat pitkin Lampaanjokea tai Haravanjokea seilatessaan kumioravilla. Tapahtuma sai alkunsa pienen pienestä pyörivästä kaveripiiristä satakunta vuotta sitten ja on levinnyt siitä hallitsemattomasti kuin Jokisen eväät yli tuhannen ihmisen tapahtumaksi.

Syytettyjen mukaan tapahtumaa tai mitään muutakaan ei ole järjestänyt kukaan tai kukaan muukaan vaan ihmiset ovat itse löytäneet paikalle tuurilla erilaisten verkostojen, kuten kuulopuheiden, näköharhojen, verkostojen, mainosten ja nettikeskustelujen kautta. Yksi keskusteluista oli kaljahukunta.sorkkala-sivuilla, joita Sorkkanen ja Sorkkala ylläpitivät kuin viimeistä päivää.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen