Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Vääriä tuhannen euron seteleitä liikkeellä runsaasti (29.4.2009)

[Riihikuivaa]

Väärennettyjä tuhannen euron seteleitä on ollut liikkeellä samoilla ja eri puolilla Sorkkalaa ja muuallakin poikkeuksellisen runsaasti ja runsaamminkin, vaikka lampaat söis. Poliisin tietoon on tullut tänä kesätalvena jo yli 130 miljoonaa tapausta, joissa on maksettu väärennetyllä tuhannen euron setelillä tai viidentuhannen euron lounassetelillä.

Poliisin mukaan lyijykynällä tehdyt väärennökset ovat hyvätasoisia ja niiden erottaminen aidosta setelistä tai paviaanin perseestä on paljain silmin ja etenkin silmät kiinni erittäin vaikeaa ja vaikeampaakin. Sen takia setelit ovat menneetkin täydestä kuin väärä raha.

Väärennöksiä löytyi alkukesätalvesta erityisesti Länsi- ja Keski-Sorkkalassa ja niiden välillä, mutta viime aikoina niitä on levitetty sinne sun tänne pitkin maita ja mantuja ja vähän muuallekin myös Sorkanmaalla kuin lantaa konsanaan.

Keskusrikospoliisin Sorkkalan kaksikolla on tutkinnassa epäilty törkeähkö rahanväärennys, jossa parin parikymppisen ulkomaalaisen naistenmiehen hallusta etu- ja takavarikoitiin 60 piljoonaa kappaletta väärennettyjä tuhannen euron seteleitä.

Keskusrikospoliisin mukaan tyypillinen, normaali, yleinen ja tavallinen rahanväärennösten levittämistapa on, että nuorehko ulkomaalainen nuorimies tekee suurehkon 1–2 euron suurostoksen ja maksaa sen tuhannen tai viidentuhannen euron setelillä tai jollain. Tarkoitus on saada mahdottoman paljon ja enemmänkin aitoa vaihtorahaa.

Yleisimpiä ostospaikkoja ovat olleet puhelinkioskit.


Kommentit

21.11.2011 Kusihomo

Älä kerro kaikil.

T.rainer

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen