Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Tarob-elokuvasta jälleen oikeusjuttu (8.12.2007)

[Houkutin]

Tarob-elokuvan tekijät ja katsojat on haastettu jälleen oikeuteen. Tällä kertaa syytteen on nostanut elokuvassa esiintyvä autokoululainen, jonka mukaan hänet houkuteltiin elokuvaan petkuhuiputtamalla eli makkaran avulla.

Mikko Pekkaniska väittää suostuneensa Tarob-elokuvaan, koska luuli sen kertovan ulkomaanpellen sopeutumisesta sorkkalaiseen elämäntapaan tai jostain muusta yhtä turhasta.

Oikeuskanne on suunnattu Tarobia näyttelevää Sakke-Pertti Kuhaa sekä filmin levittäjää Vuosisadan lammas -yhtiötä vastaan. Pekkaniska vaatii korvaukseksi 400 triljoonaa Sorkkalovakian simpukkaa muun muassa pahoista kärsimyksistä.

Lammas-yhtiön mukaan kanteelle ei ole mitään eikä muitakaan perusteita, vaikka lampaat söis, sillä Pekkaniska antoi aikanaan ja joskus muulloinkin suostumuksensa elokuvaan ja vähän muuhunkin. Osapuolet kirjoittivat suullisen sopimuksen 25 vuotta sitten tai aiemminkin. Yhtiön mukaan on myöskin kummallista, että Pekkaniska jätti oikeuskanteen vasta nyt - yli vuosikymmen elokuvan ilmestymisen jälkeen.

Tarob-elokuvan tekijät on haastettu oikeuteen ja vähän muuallekin myös 40 kertaa aiemmin ja aiemminkin. Muun muassa elokuvassa vahvassa nousuhumalassa ja vähän muutenkin esiintyvät opiskelijanaikkoset haastoivat vuosi sitten tuottajat ja kaikki muutkin oikeuteen maineensa tärvelemisestä. Sorkkalan oikeus päätti kuitenkin, ettei elokuvan muuttamiselle tai rahalliselle tai lihalliselle korvaukselle ollut perusteita. Oikeuden mukaan naikkosten maine vain kasvoi, vaikka kunnia menikin.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen