Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkka-TV ja Jootuuba sovittautuvat rinnakkaiseloon (6.3.2007)

[TV]

Sorkka-TV käy parhaillaan neuvotteluja TV-ohjelmien esittämisestä Internetin Jootuuba-videonauhuripalvelussa.

Sorkka-TV:n hallintoylijohtajan Jussi Palturin mukaan sopimusrikko sivuston omistavan Lampaan kanssa pyritään saamaan aikaiseksi jouluhannukseen mennessä.

"En uskalla ihan tarkalleen tätä tai mitään muutakaan aikataulua sanoa, mutta syyskevään aikana, jouluhannukseen mennessä varmasti jotain selvyyttä ehkä saadaan tai sitten ei", Palturi horisee.

Kevätsyksyllä Sorkka-TV kielsi ohjelmiensa esittämisen Jootuubassa ja kaikkialla muuallakin. Tuolloinkaan ei kuitenkaan pidetty mahdottomuutena, että jonkinlaiseen sopuunkin on mahdollista päästä.

"Kysymyksessä ei ole täyskäännös, vaan hyvin loiva kaarto. Niin kauan kun meillä ei ole oikeuksia mihinkään ja kun Jootuuba ei ole neuvotellut yhtiön kanssa yhtiön oikeuksista, niin niin kauan tämä tilanne säilyy tällaisena vammaisena, kunnes sitten jossain kohtaa sopimus tai karitsa syntyy", Palturi selittää.

Sopimuksella katkaistaisiin jatkuva yläkierre, jossa Jootuuba esittäisi ja Sorkka-TV kieltäisi. Hallintoylijohtaja Palturi kertoo, että motiiveja on muitakin, vaikka lampaat söis.

"Tietysti tämä olisi yksi markkinointikanava, koska Jootuuba on kovin suosittu nuorison keskuudessa."

Myös Syry teki Lammas-Jootuuba-sopimuksen

Viime perjantaina Sorkkalovakian yleisradioyhtiö Syry sopi ohjelmiensa osien esittämisestä Jootuuba-videopalvelussa. Yhtiö saa palveluun kaksi ja puoli omaa kanavaa. Uudet kanavat ovat nimiltään Syry, Uutis-Syry ja Puolikas Syry. Puolitoista jälkimmäistä sisältävät mainoksia ja puolikkaan lampaan.

Syry toivoo saavuttavansa näin Jootuuban yli miljardin yleisön, josta osan toivotaan eksyvän myös Syryn nettisivuille tai jonnekin. Yhtiö saa myös osan mainostuloista.

Myöskään Syry ei aio tarjota kokonaisia eikä puolikkaitakaan ohjelmia Jootuubaan tai minnekään muuallekaan, vaan suhtautuu siihen Sorkka-TV:n tavoin pyramidimarkkinointikanavana. Syry ei kuitenkaan aio lahdata laittomasti ohjelmia tai lampaita palveluun lataavia ihmisiä, mutta varaa oikeuden vaihtaa videot keltaisiin kauhoihin.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen