Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Tammikuun pikku-uutisia (29.1.2007)

Makkarajärvellä on tehty havainto Sorkkajärvellä viime viikolla havaituista ahvenista. Lossinkuljettaja teki havainnon aamulla. Hänen mukaansa ahvenet uivat itään päin kohti Sorkkalan keskustaa. Eläimet ovat ilmeisesti Sorkkalassa erittäin harvinaisia ahvenia. Sorkkalan järvialueilla ahven on nähty vain kerran aiemmin vuonna 1635.

Eilen evakuoidun Sorkkalan SS-marketin kantavat rakenteet näyttäisivät olevan mädäntyneitä. Tarkastuksissa halkeamia oli verhouslevyjen saumoissa sekä siellä sun täällä ja vähän muuallakin. Rakennus ja suunnitelmat tarkastetaan vielä sisäpuolisella suunnittelijalla tai naapurin Ranella.

Sorkkajärven pohjoiselle Sorkan saarelle iskeytynyt rajumyrsky on surmannut ainakin yhdeksän lammasta. Lisäksi kymmenkunta loukkaantui, useita taloja on kateissa ja ihmisiä on tuhoutunut. Viranomaisten mukaan sade piristää pelastustöitä.

Eduskunta on hyväksymässä lain lapsipornografian levittämisen edistämiseksi. Laki velvoittaisi poliisin laatimaan listan parhaista kotimaasta ja ulkomailta ylläpidettävistä sivustoista. Laki velvoittaisi myös poliisin luovuttamaan listan kaikille halukkaille ja muillekin. Lain toivotaan astuvan voimaan mahdollisimman pian ja nopeamminkin.

Kansansairauslaitoksen pääjohtajan Pekka Sorkan mukaan syömiseen tulisi puuttua nostamalla ruokaveroa kolmellasadalla prosentilla. Sorkka sanoo Sorkkasanomien haastattelussa, että halpa ruoka innostaa vähävaraisia syömään yhä enemmän.

Vanhin sorkkalainen Suomen sodan veteraani on kuollut. 220-vuotias Mauri Lokki oli yksi viidestä elossa olevasta sodan sorkkalaisveteraanista. Suomen sodassa taisteluja pakoili ja vempassa vietti yli kahdeksansataa sorkkalaista.

Sorkkalan merivoimat harjoittelee laivasto- ja rannikkojoukkojen yhteistoimintaa tänään alkavassa rannikkotaisteluleikkiharjoituksessaan. Manne 7 -harjoitus järjestetään Sorkkalanniemen ja Heinähankoniemen alueella ja vähän muuallakin. Helmikuun alussa päättyvään harjoitukseen osallistuu noin neljä henkeä.

Itä-Sorkkalassa ainakin viisi ihmistä on loukkaantunut matkustajan ja tavarajunan törmäyksessä lähellä Aarnekotia. Heistä ainakin kolmen vammat vaativat sairaalahoitoa tai välittömän lopetuksen. Onnettomuuden syy on varmaan epäselvä.

Sorkkalan lentokenttä on jälleen avattu liikenteelle. Kenttä oli aamupäivällä suljettu vajaan parin tunnin ajan sen jälkeen kun Pertti-niminen soittaja varoitti sumusta. Sääasiantuntijat tutkivat kentän seudun ja uhka osoittautui perättömäksi ja myös keulattomaksi.

Kiinalainen sotilassoutuvene on törmännyt siviilialukseen Sorkkalovakian rajalla ydinsotaharjoituksen aikana, kertovat jonkin maan puolustusviranomaiset tai jotkut. Viranomaiset väittävät soutuveneen selvinneen kuhmulla, mutta siviilialuksen vaurioista ei ole tietoa, vaikka se räjähtikin maan tasalle. Voi olla, ettei pientä haveria ja räjähdystä siellä edes huomattu, viranomaiset arvailevat.

Sorkkalassa keskiviikkona tai joskus alkanut melko julkisen rosvosektorin lakko on päättynyt kaupunginvaltuuston määrättyä työntekijät palamaan työpaikoille. Sorkkaradion mukaan lentokenttä, satama ja virastot olivat toiminnassa torstaiaamuna. Sorkkalainen Sammal-ammattiliitto aloitti lakon, koska kaikkien kunnallisten työntekijöiden palkat olivat maksamatta kuuden vuoden ajalta.

Tiskivesi-sukkula aiotaan taas laukaista avaruuteen tai jonnekin 7. helmikuuta, kertoo Sorkkalan avaruushallinto Saha. Sorkkalasta tai jostain matkaan lähetettävä sukkula suuntaa sorkkainväliselle avaruusasemalle, jossa sen miehistön on määrä osallistua keskeneräisen aseman rakennustöihin ja ryyppäämiseen.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen