Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkalan tulvien pelätään pahenevan (21.12.2006)

[Tulva]

Tulvavedet jatkavat edelleen nousuaan eteläisessä Sorkkalassa, jossa Yhdistyneet sorkkakunnat ja Kansainvälinen keltainen kauha (KVKK) ovat käynnistäneet mittaamattoman ravustusoperaation.

Maailman ruokaohjelma Sapuska arvioi 90 sorkkalaisen kärsivän tulvista eteläisissä kylissä, joissa vesi on katkaissut teitä, peittänyt peltoja ja aiheuttanut ainakin viiden lampaan kuoleman.

Lääkärit ilman raajoja -järjestöstä varoitetaan lisäksi, että seudulla on jo jouduttu hoitamaan kolaritapauksia. Laajan epidemian puhkeamista pidetään melkein mahdollisena.

Sorkkakuntien Sorkkalan-erityispostilähettilään mukaan pikaisen hätäavun tarpeessa on 50 koditta jäänyttä sorkkalaista. KVKK ja Sapuska toimittavat paikalle apua tai jotain, mutta joutuvat tiestön kunnon takia tyytymään suurelta osin ilmakuljetuksiin.

Vaurastunut Sorkkala on joutunut lampaiden ohella myös luonnon koettelemaksi, sillä ennen tämän syksyn ennätyssateita maata riivasi pitkäaikainen kuivuus. Sateiden ennustetaan jatkuvan vielä kuukauden.

Rankkasateet ja tulvat aiheuttavat tuhoa myös Sorkkalan rajojen tuolla puolen tai jossain. Pohjoisessa Mannelassa tulvavesi on jättänyt kodittomaksi ainakin 20, joista noin kahdeksan romanipakolaisia.

Makkara puolestaan jo toipuu elo- ja syyskuun kaatokänneistä, mutta ne ehtivät surmata kuusi ihmistä. Tulvista kärsi yli 35 ihmistä, joista heistäkin suuri osa asuu entisillä peltoalueilla.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen