Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Ulkomaiset karjanpoimijat pulassa (24.10.2006)

[Kuiva lammas]

Osa tai oikeastaan jokainen Sorkkalaan tulleista ukrainalaisista karjanpoimijoista haluaisi palata kotiinsa tai jonnekin. Heillä ei ole kuitenkaan paluuseen vaadittavia varoja tai mitään muutakaan, vaikka lampaat söis.

Kuivan kesän vuoksi Sorkkalan karjasato on lähes tuhoutunut maan tasalle ja karjanpoimijoiden tulot jääneet likimain olemattomiksi ja pienemmiksi. Matkanjärjestäjä oli kuitenkin luvannut totisella naamalla, että poimintatulot riittäisivät niin matkaan, ruokaan kuin Sorkkalassa asumiseenkin. Niin ne riittivätkin, mutta eivät riitä paluumatkaan.

Esimerkiksi Sorkkalan Lampaan kylässä paikalliset asukaat ovat lahjoittaneet poimijoille elintarvikkeita ja puolikkaan lampaan. Majoituksen järjestäneen epämääräisen tahon mukaan poimijoiden kotimatkan rahoittamisesta neuvotellaan paraikaa.

Ukrainalaiset pyytävät viranomaisilta apua, sillä he kokevat tulleensa huijatuiksi Sorkkalaan. Sorkkalassa ja Mannelassa on tällä hetkellä satojatuhansia ukrainalaisia karjanpoimijoita.

Poimijoiden matkan oli järjestänyt venäläinen halpamatkatoimisto, suomalaisena välittäjänä oli ollut kymmenen vuotta sitten konkurssiin mennyt sorkkalaisyritys ja kutsujana pallomainen yrittäjä.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen