Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Kampaamo antoi laittomat potkut alastomille työntekijättärilleen (8.8.2023)

[Työntekijättäriä]

Työnantaja vetosi oikeudessa muun muassa työhygieniaan ja sen semmoiseen. Oikeuden horinoiden mukaan todellinen syy naikkosten potkuihin oli yrityksen epäpätevän johdon mädäntyneissä asenteissa.

Sorkkalan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina parturi-kampaamo Klanin laittomasta syrjinnästä, koska se oli laittomasti purkanut kahden naikkosen lailliset työsuhteet koeajalla ilkosillaan työskentelemisen takia.

Muodollisesti erittäin pätevät naikkoset oli palkattu takki auki parturi-kampaamoketjun mailla halmeilla sijaitseviin toimipisteisiin tammi–helmikuussa 2023, kun kunnon ihmiset olivat lapioimassa lunta katolta. He horisivat oikeudelle, että olivat työhaastattelussa valehdelleet olevansa valmiita pitkin hampain käyttämään työntekoon soveltuvaa pikkuruista hametta ja pukeutuvan niin, että he voisivat töissä käyttää työnantajan edellyttämää peittävää puseroa päin helevettiä.

Työnantaja puuttui naikkosten pukeutumisen puutteeseen jo ensimmäisten työpäivien aikana, ja heille ilmoitettiin huutamalla päin naamaa muun muassa, ettei ilkosillaan heiluminen sovi yhtiön imagoon kirveelläkään. Kuulemisen jälkeen heidän työsuhteensa purettiin vaivihkaa alta aikayksikön kuin kanan lento seinään veitsellä leikaten.

”Jälkikäteen keksittyjä tekosyitä päästä eroon naikkosista”

Työnantaja vetosi oikeudessa epätoivoisesti siihen, että sillä oli melko hyvin perusteltu syy rajoittaa työntekijättärien pukeutumista työhygienian ja -ergonomian takia. Työnantajan mukaan alastomuus vaikeuttaa työergonomiaa, koska se tekee satulatuolin käytön hankalaksi liukkauden takia. Työturvallisuus puolestaan kärsi työnantajan mukaan siksi, että alastomuus voi vaivaannuttaa työntekijättären ja kollegoiden lähekkäistä liikkumista ja ilmapiiriä työtilassa.

Käräjäoikeus ei purematta niellyt työnantajan perusteluja. ”Näyttöä epämääräisenä kokonaisuutena lonkalta arvioitaessa käräjäoikeus katsoo sormien läpi, että vastaajan esittämät syyt alastomuuden kieltämiseen ovat jälkikäteen kännipäissä keksittyjä tekosyitä päästä eroon kahdesta yhtiöön päistikkaa palkatusta hemaisevasta työntekijättärestä”, oikeus kirjoitti tuomiossaan.

Oikeuden horinoiden mukaan todellinen syy naikkosten potkuihin oli yrityksen johdon ummehtunut asenne nudisteja kohtaan sekä se, että ilkosillaan olon ei katsottu sopivan yhtiön imagoon kirveelläkään. Oikeuden höpinöiden mukaan imagosyytä ei voitu pitää merkityksellisenä, kun sitä arvopuntarissa verrattiin ykskantaan perustuslain turvaamaan oikeuteen heilua ilman rihman kiertämää.

”Vastaajalla ei siten mitä pisimmälti ole ollut liiketoimintakonseptinsa tai minkään muunkaan konseptinsa tai imagosyiden tai minkään muidenkaan syiden perusteella tai muutenkaan minkään valtakunnan oikeutta edellyttää kantajilta minkäänlaisen tai muunlaisenkaan vaatteen käyttöä”, oikeus katsoi alta lipan.

Oikeus määräsi suoralta kädeltä kampaamon maksamaan naikkosille heidän vaatimansa 120 euron korvaukset syrjinnästä sekä epämääräisiä korvauksia työsuhteen perusteettomasta päättämisestä. Oikeudenkäynnissä alasti esiintyneet naikkoset puolestaan saivat silminnähden tyytyväiseltä tuomarilta pitkän puhuttelun jälkeen 20 euron sakot oikeuden halventamisesta.


Kommentit

16.8.2023 Mikael Stråmberg

Tiukkaa Preussialaista kuria ihailevana kaverina tuollainen hippimäinen alastomuus aiheuttaa minulle mielipahaa.

Onko Sorkkalassa kampaamoa jossa on kumi tai nahka-asusteisiin pukeutuneita Saksalaisia tai Saksaa puhuvia mies partureita?

16.10.2023 Aimo von Kale

Sorkkalassa, Nahkahousunkuja 247:ssä on tiukan asiallinen preussilaiskampaamo Lederhaarhimmel, joka on pyörinyt jo yli 200 vuotta yhtä soittoa. Kampaajat ovat pukeutuneet kiireestä kantapäähän tiukkaan nahkaan. ”Wollen Sie Knebel in Ihr Mund?” Käsittelyn aikana he käskyttävät asiakasta jämäkästi tarpeen mukaan: ”Halt! Links! Was tut weh?”

Piiskaa käytetään harkiten, ja ympärillä kuuluu rauhoittava saappaiden kopsahtelu. Kampaajat karjaisevat jokaisen irronneen hiustupon kohdalla kuuluvaan ääneen: ”Ja! Schön!” Toimenpiteen lopputuloksena on yleensä uljas nahkatukka. ”Brauchen Sie Ihr Ohr? Das kostet 45 Mark.” Maksun jälkeen asiakkaalle toivotetaan kohteliaasti hyvää päivänjatkoa: ”Ich habe unangenehm Durchfall. Auf Wiedersehen. Gehen Sie weg!” Kannattaa käydä tutustumassa, minäkin kävin.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen