Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Perkeleen kappeli Sorkkalassa palaa maan tasalle (24.6.2022)

[Kappeli palaa]

Sorkkalan Leppäkeihäässä Perkeleen kappeli on mitä pisimmälti tulessa kuin palokunnan hevonen. Sorkkalan paloasemalta horistaan sammutustöiden olevan käynnissä kuin entisen miehen mopo.

”Aamukuudelta helvetillisiä lieskoja vielä oli taivaaseen asti, mutta nyt kappelista nousee enää saatanan sankkaa savua”, horisee Sorkkaradion kuvaaja Matti Satiainen paikan päältä tai luultavimmin lähimmästä kapakasta.

Tieto palosta tuli kirjekyyhkysen kyydissä puoli neljän aikaan yöllä, kun kunnon ihmiset olivat kääntämässä kylkeään. Palo on paloaseman arvelujen mukaan syttynyt rakennuksen sisä- tai ulkopuolelta tai jostain.

”Kattorakenteet palavat kuin soihtu, ja sisäkatto on osittain kokonaan sortunut sisään. On aika lohduton tilanne. Rakennus palaa loppuun kokonaan”, myhäilee palopäällikko Kalle Honkasorkka suunnattomaan partaansa.

[Palomiehet valppaina]

Paloaseman lisätiedotteen lisälehtien liitteiden horinoiden mukaan kappelin kattorakenteita puretaan kokeellisesti isoilla lekoilla. Paikalla on kello puoli seitsemän aikaan seitsemän ja puoli Sorkkalan palokunnan yksikköä ja niiden hännät.

Leppäkeihään alueella leijailee sankkaa savun hajua palon johdosta, mikä aiheuttaa ylimääräisiä ylimalkaisia tarkastustehtäviä palokunnalle. Palokunta pyytää ihmisiä tarkistamaan asiaa kautta rantain ja nukkumaan unta palloon yön yli ennen soittoa hätänumeroon tai minnekään.

Perkeleen kappeli on Sorkkalan toiseksi vanhin kirkkorakennus; se kyhättiin valmiiksi vuonna 1229. Perkeleen kappeli on suosittu perhejuhlien ryyppypaikka. Kappelissa on kokoontunut samanlaisia ja erilaisia ryhmiä ja pidetty samanlaisia ja erilaisia palvauksia. Tänä iltana kappelissa oli tarkoitus viettää kaupunginhallituksen jouluhannusryyppäjäisiä.

Aiemmin luultiin, että sekä seurakuntatalo että kappeli ovat hyvin pitkälti tulessa. Sorkkalan hiippakunta huomasi vasta hieman ennen kello seitsemää, että vain ja ainoastaan kappeli on tulessa.


Kommentit

28.6.2022 Foliohattu Pentti

Luule että kappeli oli sytytetty tahalleen.

Kyseessä on Sorkkalan kukkahattutätien, Hillary Clintonin ja muiden ilonpilaajen globaalinen salaliitto raitistaa ja alistaa maailma.

29.7.2022 Jälkiviisastelija

Miksi ihmeessä Sorkkalan palokunta ei sammuttanut tuota paloa ennen kuin se syttyikään? Silloin ei olisi syntynyt läheskään noin pahaa jälkeä. Ihme touhua. Minä olisin taas osannut paremmin kuin muut.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen