Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Abortti laillistetaan Vatikaanissa (17.2.2021)

[Lähes pätevä abortti]

Vatikaanissa perseellään istuva paavi Rauno eli Rane on nuijaa paukauttamalla hyväksynyt abortin laillistamisen tunteja kestäneen kiivaan ja kiihkeän keskustelun jälkeen. Päätös syntyi jatkoajan jälkeen paavin pään sisäisin äänin 4–3, kun varsinainen peliaika oli päättynyt tasan 2–2 (0–2).

Uljaan uuden lain mukaan raskaudenkeskeytys on sallittu neljännelle raskausviikolle saakka tai sinne hujakoille. Tähän saakka abortti ei ole ollut sallittu kirveelläkään, vaikka äidin henki olisi vaarassa tai jopa paennut tai raskaus olisi saanut alkunsa raiskauksesta tai murhasta.

Abortin laillistamista on yritetty Vatikaanissa aikaisemminkin huumorin varjolla vuonna 1874. Tuolloin lakiesitys läpäisi paavin alahuoneen kuin kuoriämpärin, mutta kaatui pään sisäisessä äänestyksessä luvuin 5–1 kuin kukko tunkiolla saappaat jalassa.

Mielenosoittajat odottivat tunteja päätöstä

[Mielenosoittajia]

Tuhannet ja taas tuhannet lakiesityksen kannattajat ja vastustajat olivat kokoontuneet omissa ryhmissään paavin huussin ulkopuolelle osoittamaan mieltään, huutelemaan hävyttömyyksiä ja odottamaan päätöstä kuin kuuta nousevaa.

”Uskon, että jokainen paavi kantaa sydämessään vääränlaista rakkautta lapsiaan ja lapsenlapsiaan ja muidenkin lapsia ja etenkin pikkupoikia sekä sitä toivoa kohtaan, jota lapset antavat meille tällä ylikansoittuvalla pallukalla. Lässyn lää ja läpäti läpäti lää”, horisi lakiesitystä kovaan ääneen vastustanut Carina Stampella kuin yhdestä suusta.

Lakiesityksen kannattajat puolestaan olivat kokoontuneet telttojen ja kylttien alle, joissa vakuutettiin kovaan ääneen, ettei aborttioikeuden kannattajia tulla enää koskaan painamaan takaisin maan alle tai minnekään muuallekaan.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen