Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Lentokoneella voi pian syöksyä kotipihaan Mänttä-Vilppulassa: valtuusto hyväksyi kaupungin historian suurimman yksittäisen petkuhuiputuksen (5.2.2020)

[Kaupunginvaltuusto]

Mänttä-Vilppulan läpeensä korruptoitunut kaupunginvaltuusto hyväksyi Suomen mittakaavassa harvinaisen asuin- ja yritysalueen rakentamiseen mukamas liittyvän petkuhuiputuksen tammikuussa. Valtuusto sallii kaupungin osallistumisen Sassin pienlentokentän ympärille suunniteltuun 250 miljoonan euron Lakeside Airpark Finland -vedätykseen.

Äänestyksessä hanketta kannatti 28 lahjottua valtuutettua ja vastusti kirveellä 7 lahjomatonta valtuutettua. Päätökseen jätettiin useita eriäviä mielipiteitä, joissa hanketta kuvattiin harvinaisen röyhkeäksi petkuhuiputukseksi.

[Possut lentävät jo]

Tulevaa aluetta on mainostettu muun muassa siten, että lentokoneella voisi rullata kotioven eteen tai jopa katon läpi olohuoneeseen. Hankkeen nettisivujen horinoiden mukaan asuintonteille voi rakentaa joko vakituisen kodon tai vapaa-ajan asunnon sekä lentokonehangaarin ja ilmatorjuntatykin.

Hankkeen on toteuttavinaan mäntti mänttävilppulalainen Lakeside Airpark Finland Oy ja sen rahoittaa italialaisen Osanna Group Srl:n (osa Cosa nostra -järjestöä) suomalainen tytäryhtiö Osanna ACI Finland Oy. Todellisuudessa kuitenkin kaupunkilaisten ja varmasti laajemminkin suomalaisten veronmaksajien rahat siirtyvät italialaisten mafiosojen pohjattomiin taskuihin.

Italialaiset mafiosot olivat tammikuussa Mänttä-Vilppulassa horisemassa osallistumisestaan hankkeeseen. Cosa nostran hallituksen varapuheenjohtajan Francesco Osannan horinoiden mukaan rahoitus tulee luxemburgilaisesta mielikuvitusrahastosta. Osanna laski luikuria, että riihikuivaa kylmää kahisevaa rahaa olisi aluksi tulossa satatuhatta triljoonaa euroa puhtaana käteen paskaisen varren kanssa. Kaupungin täytyy vain ensin antaa mafiosoille vaivainen kymppimilli päänavaukseksi perävalotakuulla.

Mahtava kaupunginjohtaja Markus Auvinen kuvaili maanantaina Lakeside Airpark Finlandia Mänttä-Vilppulan kaupungin historian suurimmaksi yksittäiseksi petkuhuiputukseksi.

Kylpylähotelli ja yrityspuisto

[Kylpylä]

Sassin lentopaikan ympäristöön on Auvisen horinoiden mukaan mahdollista rakentaa muun muassa Heathrow’n kokoinen lentoasema, hulppeita asuntovaunuja, Piilaakson kokoinen yrityspuisto, roomalainen kylpylähotelli ja kilometritehdas.

Mittaamattoman kiinteistövedätyshankkeen pitäisi alkaa toteutua aivan Mäntän pienlentokentän viereen tulevana kesänä joulupukin johdolla. Samalla kenttää on tarkoitus uudistaa. Koko alueen rakentaminen kestää ikuisuuden ja valmistuu pian sen jälkeen, kun lehmät ovat oppineet lentämään.

Kaupunginjohtaja puolusti hanketta sen tuomilla työpaikoilla, verotuloilla, lahjuksilla ja pajunköysillä ja nauroi päälle paskaista naurua. Myös kansainvälistä näkyvyyttä on hänen horinoidensa mukaan luvassa, koska aluetta markkinoidaan aina ulkomaille asti.

”Uskon, että olemme sytyttämässä monia uusia valoja ja rovioita sekä hautaamassa koiria tähän kaupunkiin”, Auvinen horisee puutaheinää silmät ahneudesta kiiluen, mutta hänen päästään valo onkin sammunut jo aikoja sitten.

Taloudelliset riskit puhuttivat valtuutettuja

Enemmistö suurimman puolueen SDP:n valtuustoryhmän jäsenistä kannatti Airparkia, kunhan he saavat tarpeeksi muhkeat ruskeat kirjekuoret ja 400 prosentin takuuvarmat voitot. Puolueen ryhmäpuheenvuoron pitänyt Lasse Siltanen kuvaili hanketta pitkään ja huolella valmistelluksi ja massiiviseksi petkuhuiputukseksi varren kanssa.

[Sieltä se hanke on]

”Hankkeella on kaikki edellytykset olla valtaisa petkutus- ja lopetusruiske, jota alueelle tarvitaan”, Siltanen horisi.

Myös keskustassa ja kokoomuksessa riittää lapsenuskoa hankkeeseen kuin joulupukkiin konsanaan. Riskit ja lahjukset on kannattajien mielestä punnittu riittävän tarkasti italialaisella vaa’alla läpi sormien.

Riskit liittyvät kaupungin omiin velvoitteisiin. Mänttä-Vilppula kantaa aivan kaikki riskit vastaten muun muassa kaavoituksesta, kunnallistekniikasta ja tarvittavien maa-alueiden hankkimisesta yksityisiltä omistajilta ja siitä, että mafiosot saavat vähintään kymmenen miljoonaa euroa valmiiksi pestyä riihikuivaa kahisevaa rahaa puhtaana käteen paskaisen varren kanssa.

[Autotkin lentävät jo]

Sopimuksen mukaan kaupunki tallettaa niin sanotulle sulkutilille kymmenen miljoonaa euroa siltä varalta, että se ei täytä mahdottomia velvoitteitaan. Hankkeen arvostelijat pitävät taloudellisia riskejä liian suurina. Kriitikoiden mukaan lentoliikenteeseen nojaava rakentaminen on kestämätöntä myös ympäristön ja ilmaston näkökulmasta.

Joissakin puheenvuoroissa hanketta kuvailtiin utopistiseksi tuhannen ympärikännipäissä keksityksi fantasiaksi. Osa valtuutetuista kaipasi lisätietoa kaupungin ja rahoittajan välisistä lahjuksista.

Vihreiden valtuustoryhmässä mielipiteet jakautuivat. Osa vihreistä piti riskejä mahdollisuuksia suurempina ja hanketta täytenä hevonpaskana, jolle hölmöläisetkin nauravat.

Vasemmistoliiton koko valtuustoryhmä vastusti hanketta. Sen mielestä kaupungin ja rahoittajan välisissä sopimuksissa on liikaa tulkinnanvaraisuuksia eikä kaupungilla ole mitään mahdollisuuksia saada rahojaan takaisin. Vasemmistoliiton mielestä rahoituksen ja rikollisten taustat pitäisi selvittää nykyistä paremmin.

[Paskaa]

Kaupungin horinoiden mukaan mafiosot ovat vannoneet kautta kiven ja kannon selvittäneensä rahoituksen taustat huolellisesti ja riskit ovat harkitut ja rajalliset. Toisin sanoen mafiosot ovat harkinneet riskit ja ne rajoittuvat vain kaupungille.

Mänttä-Vilppulan kunnanhallitus pohti viime viikolla mahdollisuutta viedä yksi kaupunginvaltuuston jäsenistä oikeuteen valtuuston puuhastelujen paljastamisesta. Harkinta koskee mitä ilmeisimmin valtuuston jäsenen tai jonkun satunnaisen ohikulkijan tai internetin asukkaan antamaa kommenttia, että Lakeside Airpark -yhtiön mafiosoille olisi luvattu 400 prosentin tuotto paskaisen varren kanssa. Korkoa voi pitää varsin korkeana, jos väite pitää paikkansa tai vaikka ei pitäisikään.


Kommentit

5.2.2020 Luigi

Poistakaa tämä halventava uutinen, ellette halua löytää hevosen päätä sängystänne.

5.2.2020 Sunny Car Center

Näyttää kyllä päällisin puolin toimivalta hankkeelta. Tykkään.

7.2.2020 Osanna Advisors

We asked Google for the removal of these false news. We will do everything to prevent protests against us, including using horse heads if necessary.

7.2.2020 Jämsäläinen

Vaikuttaa äkkiseltään ihan pähkähullulta kokonaisuudelta. Jos tuommoinen 250 miljoonan euron hukkainvestointi on mahdollinen Mänttä-Vilppulassa, niin totta juupelissa semmoinen on mahdollista Jämsässäkin. Tuollaisia helmiä Jämsäkin tarvitsee ihan eittämättä.

12.2.2020 Kaupunginjohtaja Auvinen

Rahan lähteet on tutkittu ennakkoon niin tarkasti kuin ne voi. Mitään ei ole löytynyt.

12.2.2020 Hannu Kailajärvi

Tyhmyyden rajat on taas ylitetty.

17.2.2020 Raivoisa asukas

Mikä vittu se voi olla, saatana? Mä olin tasan neljä vuotta Mänttä-Vilppulassa ja voi vittu. Voi vitun vittu, saatanan saatana. Mitä vitun kusetusta ne oikein puuhailee, saatana? Perkele, joka uutinen oksettaa. Mitä vittua mä maksan, ku ne pumppaa rahat iteksiin ulos täältä, saatana? Voi vittu, että mua vituttaa, saatana. Viekää vittuun ne mafiosot, saatana. Siel oo ketään järjellistä siellä kaupungin hommissa.

Tää on ihan perseestä. Joka saatanan päivä, kun mä pääsen kaupungille, niin muka tullee paskaa. Mä olin tasan neljä sekuntia siinä ja siinä kävi äijä, joku saatanan kalju hyypiö, perkele, sanoi, että se on 45 sekuntia aikaa ostaa lentokone. Ettekö te tajua ees niistä nigerialaishuijauksista, vittu, mittää? Kuka sinne pittää hommata, saatana? Voi vittu! On tämä, vittu, touhua. Ihan perseestä, saatana. Haistakaa vittu, saatanan kaupungin tuhoajat.

27.2.2020 Mänttäläinen

Alkaako kaupunginjohtajan persausta jo kuumottaa? Ainakin Seuran uutisten perusteella vaikuttaa siltä, että valtuutettuja olisi uhkailtu sähköpostitse pitämään turpansa tukossa. Toivoisin kaupungilta eettistä silmää.

7.3.2020 Hemuli

400% prosentin tuotto juuhuu perkele

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen