Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkalassa osaamattomien ajokokoontuminen: perseilyä, ketjukolari ja ulosajo (26.10.2019)

[Hyvin ajettu]

Sorkkalassa tapahtui perjantaina suuri luvaton surkeiden autoilijoiden kokoontuminen, jonka yhteydessä ajettiin päin helevettiä ja aiheutettiin vakavia vaaratilanteita.

Kokoontumiseen osallistui yhteensä noin sata henkilöautoa ja moottoripyörää. Komisario Marko Olunen horisee, että pääsääntöisesti osallistujat olivat nulikoita eli jonneja. Olusen horinoiden mukaan kokoontumisen aloituspaikka oli Sorkkalan EVVK-huoltoasemalla. Sieltä osallistujat jatkoivat matkaa ympäri ämpäri Sorkkalaa.

Poliisi kirjoitti tapahtumassa 194 rangaistusmääräystä. Poliisi kirjasi 60 rikosilmoitusta törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista, joissa ajettiin hurjimmillaan yli kaksinkertaista ylinopeutta. Poliisi määräsi 154 kuljettajaa ajokieltoon. Olusen horinoiden mukaan tapahtuma ja osallistujat olivat niin säälittäviä, että poliisi ei jaksanut pidättää tai ottaa ketään kiinni.

Vakavimmassa tapauksessa yksi osaamaton kuljettaja pakeni henkilöautolla poliisimoottoripyörää moottoritiellä ja onnistui jostain kumman syystä ajamaan ulos. Olusen mukaan pakenija ei loukkaantunut vakavasti ulosajossa mutta sai sentään kolhuja ylpeyteensä.

Kokoontumisen yhteydessä tapahtui myös peräänajo ja ketjukolari, jossa oli osallisena puolet osallistujista. Lisäksi valvonnassa löytyi muutama kourallinen ajo-oikeudettomia kuljettajia. Rattijuopumuksia tapahtumassa ei jostain kumman syystä kirjattu.

Kokoontumisesta ei ollut tehty poliisille tai minnekään muuallekaan kokoontumislain mukaista ilmoitusta tai minkään muunkaan lain mukaista ilmoitusta tai mitään muutakaan ilmoitusta tai mitään muutakaan. Poliisi on aloittanut selvityksen kokoontumisen järjestäjän vastuusta ja vastuuttomuuksista.

Olusen horinoiden mukaan vastaavia kokoontumisia on järjestetty Sorkkalassa muutaman kerran tänä vuonna. Tapahtumissa on ajettu päin helevettiä, tehty taitamattomia ohituksyrityksiä ja ”poltettu kytkintä”.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen