Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Venäjä on estänyt Mannewebin lukemisen (11.3.2019)

[Viranomaisten hampaita]

Sorkkalainen riippumaton yleishyödyttömiä juttuja sisältävä Manneweb kertoo joutuneensa Venäjän viranomaisten hampaisiin ja sysimustalle listalle oikein varren kanssa. Mannewebin horinoiden mukaan sen uutissivustoa tai mitään muutakaan sivustoa ei ole voinut lukea Venäjällä lauantaiaamusta lähtien, ja venäläisten lukijoiden määrä on romahtanut nettisivustolla kuin korttitalo maan tasalle.

Venäjältä pääsee nyt lukemaan sivuston sisältöä vain siten, että käyttäjän sijaintitiedot tai jopa koko käyttäjä on salattu esimerkiksi VMP- tai EVVK-palvelun kautta.

Mannewebin horinoiden mukaan Venäjän viranomaiset päättivät asiasta sen jälkeen, kun sivusto julkaisi uutisen ihmisestä tai jostain. Venäjän viranomaiset antoivat Mannewebille kokonaiset neljä vuotta aikaa poistaa uutinen, koska sen katsottiin rikkovan Venäjän lakia oikein isän kädestä.

Mannewebiä arvostetaan maailmalla laajalti riippumattomana ja luotettavana uutis- ja muiden juttujen lähteenä. Sivusto on usein arvostellut Venäjää sananvapauden loukkauksista, kansalaisjärjestöjen vainosta sekä Mannewebin estämisestä.

Manneweb oli alun perin Manne Sorkan rahoittama. Sen toimitus riitautui rahoittajan kanssa journalistisesta riippumattomuudesta ja palkanmaksun loppumisesta vuonna 2015. Sen seurauksena toimittajat irtisanoutuivat ja lähtivät lätkimään kuin eno veneestä.

Nykyisin Manneweb tunnetaan edelleen alkuperäisellä nimellään Manneweb, vaikka lampaat söis.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen