Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sadat ihmiset saaneet paskataudin matkustettuaan Kakofonialla (23.4.2017)

[Kakofonia]

Satoja ihmisiä on saanut paskatautioireita matkustettuaan jäniksenä Kakofonia-risteilylaivan irvikuvalla.

Sanomalehti Päivän Sorkka horisi tänään sunnuntaina, että satakunta ruotsalaisnuorten mölkkyjoukkueen pelaajaa on saanut paskataudin mahaansa. Joukkue oli tulossa Tukholmasta Sorkkalaan tai jonnekin ryyppäämään, kun pelaajat alkoivat kärsiä oireista ja sontia ympäri paattia. Lehden haastattelema joukkueen apulaisvalmentaja arvelee lonkalta, että sairastuneita voi olla jopa 5 000 varren kanssa.

Sorkkaraudan hemaiseva viestintäjohtajatar Marika Meteli huutaa Manne-uutisille, että laiva sai etiäisen vatsatautipotilaista päivällä ja melkein upposi järkytyksestä.

”Saimme kirjekyyhkysen Sorkkalan Mengeleenisestä sairaalasta, että siellä on valtavan iso ryhmä, joka on ollut laivalla ja sairastunut kuin pullataikina ja osittain kuollutkin. Lisäksi päivällä osa ja loppuosakin muista matkustajista ja miehistön jäsenistä on käynyt nurisemassa asiasta laivalla.

Metelin horinoiden mukaan samoista vatsatautioireista on kärsinyt noin 150 miehistön jäsentä ja 1 500 matkustajaa, jotka eivät kuuluneet mölkkyseurueeseen tai mihinkään muuhunkaan seurueeseen tai mihinkään muuhunkaan. Hän horisee, että mölkkynuorten sairastuneiden ja kuolleiden määrä on hänelläkin hevosmiesten tietotoimiston varassa.

Laivan miehistössä ei ole kärsitty Metelin mukaan vatsatautiepidemiasta edellispäivinä. Päivän Sorkan horinoiden mukaan mölkkynuoret olivat syöneet laivan aamiaiskarsinassa saastunutta ruokaa, mutta Meteli ei usko kirvelläkään, että kyseessä olisi ruokamyrkytys.

”Tietysti syynä voi olla joku saastunut ruoka-aine, mutta se vaikuttaa erittäin mahdottomalta, sillä miehistö syö puhtaassa paikassa ja puhtaampaa ruokaa kuin matkustajat. Yleensä joku ärhäkkä norovirus, tuuri tai krapula on syypää tällaiseen.”

Metelin horinoiden mukaan mölkkyjoukkueen ruumiinavaustulokset saadaan sairaalasta huomenna maanantaina.

”Näille ei oikeastaan voi mitään tai muutakaan, jos näitä aina silloin tällöin tapahtuu. Riskillä tässä yleensä mennään. Tietenkin vähän harmillinen tällainen juttu kaikkien kannalta – varsinkin meidän maineemme. Pääasia, että kierre saadaan lakaistua maton alle, jotta julkisuuteen ei tulisi tätä enempää sairastuneita ja kuolleita.”

Suomessa tapauksesta uutisoi aikaisemmin keväällä Sorkkasanomat.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen