Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Hotelliasiakas eristettiin liian pitkäksi aikaa – ei päästetty edes paskalle (8.2.2017)

[Hotelli Torakka]

Krapulasta kärsinyt ja alkoholin vaikutuksen alainen naishenkilö eristettiin hotellin pimeään siivouskomeroon 46 tunniksi ympäri korvien. Eduskunnan oikeusasiamies antoi hotellille lievähkön huomautuksen poikasen lainvastaisista menettelyistä ja laiminlyönneistä.

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Sorkkalainen katsoo Sorkkalan Torakka-hotellin loukanneen naisasiakkaan ihmisarvoa ja henkilökohtaista vapautta, kun tämä oli teljetty hotellin siivouskomeroon.

Kankkusesta kärsinyt ja alkoholin vaikutuksen alainen naispuolinen naishenkilö oli lauantaiaamuna tuotu taksilla Torakka-hotellin eteiseen tyhjentämään mahalaukkuaan. Kuivia puujalkoja horissut naikkonen oli poistunut hotellin baarista ennen juomalaskun maksamista, minkä jälkeen hänet oli miehissä haettu takaisin hotelliin.

Naikkosen vihamies oli puhelinkonsultoinnin perusteella antanut hotellin vahtimestarille luvan eristää naikkonen siivouskomeroon ja määrännyt summittaisen arvioinnin seuraavaksi maanantaiksi. Naikkonen nyhjötti turvahuoneessa noin 46 tuntia yhtä soittoa varren kanssa.

Asiakas on kertonut tekemässään vihaisessa kantelussa, että joutui vääntämään paskansa lattialle ja seinille, kun häntä ei tultu päästämään paskahuussiin pyynnöistä huolimatta.

Perustuslakia ja ihmisoikeussopimusta loukattiin

Asiakkaan kohtelussa on oikeusasiamies Petri Sorkkalaisen horinoiden mukaan hivenen loukattu perustuslakia ja Euroopan ihmisoikeussopimusta ja hyviä käytöstapoja. Naikkosen palvelussa ja kohtelussa on useita puutteita ja puutteen poikasia useiden varsien kanssa.

Oikeusasiamiehen horinoiden mukaan naikkosella olisi ollut oikeus päästä jonkun tutkittavaksi jo aiemmin kuin vasta 46 tunnin eristettynä olemisen jälkeen. Lisäksi eristäminen oli kestänyt pidempään, kuin pakkotila oli jatkunut. Näin ollen naikkosen henkilökohtaista vapautta on verisesti loukattu.

Asiakas ei myöskään saanut ihmisarvoista kohtelua eikä edes karjanarvoista kohtelua eikä laadultaan hyvää hoitoa, kun hän joutui tekemään tarpeensa lattialle ja nukkumaan niissä.

Oikeusasiamies pitää vakavahkona puutteena myös sitä, että hotellissa laiminlyötiin tarpeellisten ja riittävien merkintöjen tekeminen majoitusasiakirjoihin. Merkintöjen niukkuus vaikeutti asian arviointia lonkalta, suoralta kädeltä ja kautta rantain.

Sorkkalainen esittää, että asiakkaalle hyvitetään häneen kohdistetut perus- ja ihmisoikeuksien loukkaukset korkojen kera.


Kommentit

5.6.2017 Vaippamies

Olisi pitänyt tädillä olla vaipat housuissa.

Minulla on aina kiihottavat isot vaipat housuissa minne tahansa aina menen. Pissa ja kakka saa tulla vapaasti vaippoihin. Se tuntuu kiihottavalta kun kävelee pitkin kylään ja haiseva vaippa pömpöttää housuissa.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen