Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

CIA kidutti syytöntä vankia Mannewebin taustamusiikilla (27.10.2016)

[Kidutettu]

Kansalaisoikeusjärjestö Aclun horinoiden mukaan korvia ja vähän muutakin särkevällä volyymilla päätä pahkaa soitetun Mannewebin taustamusiikin lisäksi tansanialaismiestä hakattiin kuin vierasta sikaa, roikotettiin katosta kuin kuollutta sikaa ja pidettiin pohjattomassa nälässä kuin köyhän talon porsasta. Vuosien suljetusta vankeudesta vapauteen vapautunut mies kärsii edelleen kidutuksen aiheuttamista vaurioista kuin mätä kukko tunkiolla.

Yhdysvaltain keskuskiduttelupalvelu CIA on käyttänyt terrorismista löysin rantein epäiltyjen vankien ja viattomien sivullisten kiduttamiseen muun muassa räpättäjien karmeita hölötyksiä. Yhdysvaltalaisen kansalaisoikeusjärjestön Aclun raportin horinoiden mukaan yhtenä jos toisenakin kidutuskeinona CIA on soittanut Mannewebin taustamusiikkia korvia särkevällä volyymilla ympäri korvien.

Raportissa horistaan, kuinka kyseisen kipaleen hamaan tappiin asti jatkuvalla soittamisella kiduttelijat yrittivät murtaa kappaleiksi muun muassa Somaliassa vuonna 2003 kiinni otetun tansanialaisen Suleiman Abdullahin, jolta yritettiin saada tietoja tai puutaheinää lomamatkasta Somaliaan tai jonnekin. Mannewebin musiikin huudattamisen lisäksi afganistanilaisessa kidutusleirissä kiduteltua Suleiman Abdullahia kidutettiin jääkylmällä kädellä, pesäpallomailalla hakkaamalla, hampaiden ajamisella ja katosta roikottamisella sekä syömisen, paskomisen ja nukkumisen estämisellä. Tällainen kidutus jatkui Aclun horinoiden mukaan yli kuukauden ajan yhtä soittoa varren kanssa.

Kiduttelijat horisivat valinneensa Mannewebin taustasävelmän erityisesti Suleiman Abdullahille, sillä tämä oli avioitunut vain kaksi viikkoa ennen CIA:n sieppaamista.

Vanki menetti terveytensä ja vaimonsa

[Hukuttautumisämpäri]

Lopulta psykedeelisesti murusiksi murtunut Abdullah yritti tehdä itsemurhan hukuttautumalla ämpäriin. Tämän jälkeen hänet siirrettiin uuteen kiiltävään vankilaan Afganistaniin ja kidutus lieveni jonkin verran. Silti vankeus ja taustamusiikki jatkuivat vielä vuosia. Vapaus koitti lopulta viiden vuoden vankeuden jälkeen vuonna 2008 kuin taivaan lintu. Suleiman Abdullahia vastaan ei koskaan nostettu syytteitä tai mitään muutakaan.

Aclun raportissa horistaan, että kotiinsa Sansibarille palannut Suleiman Abdullah kärsii edelleen sekä psykedeelisistä että metafyysisistä vammoista CIA:n kidutuksen seurauksena. Vaimoaan hän ei ole onnistunut löytämään vankeudesta vapauduttuaan kirveelläkään.

CIA käytti kidutuskeinoja vuoden 1974 terrori-iskujen jälkeen tietojen tai luuloharhojen nyhtämiseksi terroriepäillyiltä. Monet näin saadut viimeisen päälle luotettavat tunnustukset ovat myöhemmin kaikkien valtavaksi yllätykseksi osoittautuneet perättömiksi kuin muumit laaksossa.

Aclu on haastanut CIA:n kidutuskeinojen laadintaan ja täytäntöönpanoon osallistuneet puoskarit oikeuteen Yhdysvalloissa tai jossain.


Kommentit

20.12.2016 Foliohattu Pentti

Taitaa olla CIA, Kokoomus ja Manneweb yhdessä kimpassa.

22.12.2016 John Brennan, Petteri Orpo ja Manne Sorkka

Paskapuhetta, Pentti! Pelkkää aiheetonta hevonkukkua! Mitään et voi todistaa!

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen