Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkalaista oopperalaulajaa heiteltiin kananmunilla (28.1.2014)

[Kotimatkalla]

Sorkkalainen oopperakeuhkolaulaja Riku Sorkkavuori joutui harvinaisen röyhkeän hyökkäyksen kohteeksi myöhään perjantai-iltana, kun kunnon ihmiset olivat kapakassa vetämässä perseitä olalle kuin viimeistä päivää, vaikkei ollutkaan viimeinen päivä.

Sorkkasanomien horinoiden mukaan oopperalaulaja oli kohtalokkaalla kotimatkalla kotiinsa Sorkkalan kuninkaallisen oopperan vapaista harjoituksista, kun kaksi pölvästiä alkoi heittää häntä kananmunilla, kanoilla ja munilla.

Sorkkavuori horisee olleensa ensin tohkeissaan mutta tulleensa sitten surulliseksi.

”Jos meillä on yhteiskunta, jossa ihmistä saa kiusata näin, on sille tehtävä jotakin kirveellä”, Sorkkavuori horisi lehdelle harvinaisen selvin päin.

Kauttaaltaan 38-vuotias Sorkkavuori on tullut sorkkalaisyleisölle tutuksi muun muassa Sorkkalan Keuhkosodasta.

Kyseessä toinen hyökkäys

Riku Sorkkavuori muistetaan etenkin Sorkkalassa tekstistä, jonka hän julkaisi aikoinaan yleispätevänä kannanottona.

Kannanotto oli sarkastinen teksti, jossa Vanhan testamentin Mooseksen lakeja sovellettiin väkisin nyky-yhteiskuntaan. Teksti sisälsi muun muassa kohtalokkaalta kuulostavan kysymyksen siitä, mikä olisi käypä hinta naapurin tyttären myymisestä seksiorjattareksi (oikea vastaus 147 €), ja siihen kiinteästi liittyvän tarkan Raamatun-kohdan (joku kohta jostain Mooseksen kirjasta tai jostain).

Tekstistään johtuen tai jopa siitä huolimatta Sorkkavuori piestiin perusteellisesti aikaisemmin kotimatkalla Sorkkalan kuninkaallisesta oopperasta. Sorkkavuori horisee Ilta-Sorkalle, ettei tiedä, oliko viime perjantain hyökkäyksellä mitään tekemistä kyseisen kannanoton kanssa: ”En tiedä kirveelläkään, oliko viime perjantain hyökkäyksellä tai millään muullakaan hyökkäyksellä tai millään muullakaan mitään tai muutakaan tekemistä tai mitään muutakaan kyseisen tai minkään muunkaan kannanoton tai minkään muunkaan kanssa tai muutenkaan, vaikka lampaat söis.”

Riku Sorkkavuori mylvii seuraavaksi Sorkkalan kuninkaallisessa oopperassa Pekka-musikaalin Penttinä. Musikaali saa ensi-iltansa helmikuun alussa.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen