Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkalassa kokataan Suomen kuvottavinta kouluruokaa (20.8.2012)

[Ruokaa]

Sorkkalan Korpisorkan koulun kolmihenkinen koulukeittiötiimi on hävinnyt valtakunnallisen kouluruokakilpailun surkeasti. Korpisorkka joutui jämien loppukilpailuun 30 kilpailijan alkukarsinnoista, joissa sokea tuomaristo arvioi tiimien suunnittelemia reseptikokonaisuuksia päin helevettiä.

Ensimmäisen valtakunnallisen kouluruokakilpailun jumbofinaalissa viisi huonointa joukkuetta valmisti päin helevettiä suunnittelemansa kouluruoka-ateriat tuomaristolle. Tuomaristossa aterioita arvioivat lonkalta muun muassa ala- ja yläkouluikäiset natiaiset opettajineen, alan ammattilaiset ja päättäjät.

[Ruokaa]

Korpisorkan tiimiin kuuluneet Marja-Leena Tuohisuu, Tanja Varsiselleri ja Pirjo Tranglia tarjoilivat tuomareille rotanlihakeittoa, kasvispaskalasagnettea, nuhapyöryköitä, intialaista ihmiskastiketta, omatekoista pettuleipää ja jarrua.

”Häviäjätiimi oli tasaisesti epäonnistuneessa menussaan modernisoinut perinteisiä reseptejä ja yhdistellyt niitä armeijan kenttäruokaan mahdottomiksi luulluilla tavoilla päin helevettiä. Ateriat olivat hengenvaarallisia ja maistuivat aivan kuvottavalta paskalta. Esimerkiksi juureksia oli käytetty järkyttävällä tavalla”, kuvaili Korpisorkan koulun keittiötä suoralta kädeltä arvioineen tuomaripöydän järkyttävän hemaiseva puheenjohtajatar, kolmesti oksentanut yhteiskuntavastuuasiantuntijatar Janina Anderssorkka.

[Ruokaa]

Botulis-messuilla Sorkkalassa käydyssä jännittävässä jumbofinaalissa kohtasivat Kirkkoherran koulukeskuksen tiimi Kirkkoherrasta, Kaalintehtaan koulun tiimi Kaalimaalta, Korpisorkan koulun tiimi Sorkkalasta, Kartano-Volvon koulun tiimi Sotkasta ja Sianpään ravintokeskuksen tiimi Tampereelta.

Kouluruokakilpailun tavoitteena on löytää uudenkarheita reseptejä ja iloa kouluruuan suunnitteluun ja nostaa keitetty kissa pöydälle. Jumbofinalistien keittojen ohjeet sekä kasvis-, liha- ja kalaruokien reseptit annetaan varoittaviksi esimerkeiksi kaikille Suomen kouluille ja vähän muuallekin.

”Kilpailun kautta luomme yhdessä uudenlaista tulevaisuutta suomalaiselle kouluruokailulle ja nostamme kouluruuan arjen sankareiden kunnioitusta”, horisee kilpailun päin helevettiä järjestänyt Jaana Keila-Pallo.


Kommentit

14.9.2012 Raivoisa opettaja

Mikä vittu se voi olla, saatana? Mä olin tasan neljä sekuntia siinä koulussa ja voi vittu. Voi vitun vittu, saatanan saatana. Mitä vitun paskaa ne oikein tekee, saatana? Perkele, joka ateria oksettaa. Mitä vittua mä maksan, ku ne tullee iteksiin ulos sieltä, saatana? Voi vittu, että mua vituttaa, saatana. Viekää vittuun ne paskaruuat, saatana. Siel oo mitään syömäkelposta siellä kattilassa.

Tää on ihan perseestä. Joka saatanan päivä, kun mä pääsen syömään, niin muka tullee oksennus. Mä olin tasan neljä sekuntia siinä ja siinä kävi äijä, joku saatanan kalju hyypiö, perkele, sanoi, että se on 45 sekuntia aikaa syödä sapuska pois kuleksimasta. Ettekö te tajua ees niistä ruuista, vittu, mittää? Kuka sinne pittää hommata, saatana? Voi vittu! On tämä, vittu, touhua. Ihan perseestä, saatana. Haistakaa vittu, saatanan sopankeittäjät.

15.6.2013 Kari

Entisessä koulussani ei kukaan valittanut ruuan laadusta tai mausta, koska meillä ei ollut kouluruokaan tarjolla ollenkaan. Se olisi tullut aivan liian kalliiksi.

22.6.2013 Aimo Vonkale

Mitä te sitten muka söitte? Toisianne vai?

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen