MannewebTV-opas

Veke Antura – lammasdekkari

[DVD-kansi]

Veke Antura – lammasdekkari (engl. Veke Antura: Sheep Detektiven) on sorkkalovakialainen tragikomedia vuodelta 1994 tai jostain.

Juoni

Elokuvan pää- ja jalkaosassa nähdään koo- ja peemikko Jimi Kärry, joka esittää Veke Antura -nimistä lemmikkieläinlammasetsivää. Typerä etsivä saa tehtäväkseen selvittää, mihin sorkkalaisen jalkapallojoukkueen maskottilammas on kadonnut. Elokuvan muurahaispääosassa nähdään Enemyt-televisiosarjasta tuttu näyttelijä Katariina Koksi.

Veke Antura rakentuu ja purkautuu pitkälti Kärryn alilyövän roolihahmon varaan tai johonkin. Elokuva teki aikaisemmin ja myöhemmin isoja ja pikkurooleja väsänneestä Kärrystä ison pikkutähden. Läpi 1990-luvun hän sai näytellä Veke Anturan tapaisia reisitragikomediapääsivuhahmoja samoissa elokuvissa, kunnes laajensi persepertuaariaan totisen komedian suuntaan vuosikymmenen lopulla ja myöhemminkin.

Veke Antura poiki myös jatkokaritsan, Veke Antura – heinäpelto kutsuu (engl. Veke Antura: Vhen Häyfield Kals), vuonna 1995. Jatko-osassa Veke matkaa Afrikkaan selvittämään kadonneen albiinolampaan arvoitusta.

Roolit

NäyttelijäRooli
Jimi KärryVeke Antura
Katariina KoksiMelissa Roponen
Sami Nuoriluutnantti Lasse Yksisarvinen, Reijo Vinkkeli
Toni LokkiEemeli
Tauno Marinaihan ite
Niilo VillikinkkuRitola
Turo EevaRoope Potaatti
Reino Seinähalkopino
Uuno KierukkaRoni Leiri
Rauski ApuniskaVinetto
Mini RoniRokki
Taavetti MarkkalaTohtori
Jouni KapokuutioAkvaario
Juude LettuMartta Mersu
Pena Sokeriherra Vinkkeli

1.7.2006

Teksti: Mainio Sorkka

MannewebTV-opas