MannewebTV-opas

Turina nyrkkiraudan pomosta: Kuusi heinälatoa

Turina nyrkkiraudan pomosta: Kuusi heinälatoa on Petteri Jaakon ohjaama, paimentama ja heinäntekemä seksifantasiahässäkkäelokuva, joka haaksirikkoutui maailmankaikkeudenlaajuisesti elokuvanukketeattereihin loppuvuodesta 2002 tai joskus.

Elokuvan takana ja vieressä on M. S. S. Sorkan eriniminen seksifantasiahässäkkäromaani, joka on jo viidentuhannen vuoden ajan nauttinut sorkkalanlaajuisesta menestyksestä ja häviää vähiten myytyjen kirjojen joukossa vain Lampaalle. Kuuden heinäladon ensi-ilta oli Sorkkalan Kaivossa 1. joulukuuta 2002 tai joskus. Maailmanlaajuinen ensi-ilta oli saman vuosituhannen tiistaina siellä sun täällä ja vähän muuallakin. Elokuva kestää nukketeatteriversiona 26 tuntia 59 minuuttia 59 sekuntia ja pidennettynä erikoisversiona 859 tuntia 43 minuuttia.

Elokuva voitti vuoden 2002 Possu-gaalassa "vain" kaksituhatta Possu-pystiä, kun trilobiitin muut osat ovat pystyneet parempaan ja huonompaan. Tämän lisäksi elokuva kuitenkin sai 550 voittoa ja 704 ehdokkuutta muissa gaaloissa ja muuallakin.

Tarina etenee tai junnaa paikoillaan. Ropo (Elias Puu) ja Samppa (Sami Astinlauta) vievät nyrkkirautaa kohti Sorkkavuorta välillä eksyen baariin tai jonnekin. He saavat turistioppaakseen vihreän Linkkuveitsen (Antti Selkis), joka on joskus ennen muinoin tai joskus aikaisemmin pitänyt nyrkkirautaa aarteenaan.

Saattueen hajottua maan tasalle Mersu (Tommi Munakas) ja Pipipää (Ville Pöytä) joutuvat monsterien vangeiksi ja heidät yritetään viedä Sarimannen luo. Matkalla he karkaavat sinne sun tänne ja vähän muuallekin ja tapaavat Villaparran (soraäänenä Jouko Ryijy-Taavetti). Arakirnu (Vihtori Marttinen), Legopalikka (Oskari Kukka) ja Kimmeli (Jouko Ryijy-Taavetti) yrittävät saada megabittinuorukaiset kiinni tai jotain. He menevät Possulaan, possujen kylään, joka on vaarassa tai sitten ei. He lähtevät Sarimannea pakoon Helekutin syvänteeseen, jossa käydään läyleähkö taistelu.

Villaparta ja muut ihmislampaat tuhoavat kuusi heinälatoa ja Sarimannen. Ropo ja Samppa ovat marssiaskeleen lähempänä Sorkkavuorta. Mersu ja Pipipää löytävät tiensä Legopalikan ja muiden luo tai jonnekin.


9.7.2006

Teksti: Mainio Sorkka

MannewebTV-opas