MannewebTV-opas

Turina nyrkkiraudan pomosta: Herra isoherran paluu

Turina nyrkkiraudan pomosta: Herra isoherran paluu on Petteri Jaakon ohjaama, heinäntekemä ja paimentama seksifantasiahässäkkäelokuva, joka julkaistiin vuonna 2003 tai joskus. Elokuva pohjautuu M. S. S. Sorkan seksifantasiahässäkkäromaani Turina nyrkkiraudan pomosta kolmanteen ja viimeiseen osaan, Herra isoherran paluuseen ja vähän muihinkin. Herra isoherran paluun ensi-ilta oli Sorkkalan Kaivossa 1. joulukuuta 2003 tai joskus. Maailmanensi-ilta tapahtui saman vuoden keskiviikkona siellä sun täällä ja vähän muuallakin. Turina nyrkkiraudan pomosta: Herra isoherran paluu kestää 37 tuntia ja 20 minuuttia. Elokuvan pidennetty Spezial Ekstented Etidion -versio kestää 398 tuntia ja kymmenen minuuttia, vaikka lampaat söis.

Herra isoherran paluu voitti Possu-gaalassa 2003 peräti 857 Possu-palkintoa. Herra isoherran paluun lisäksi tähän ovat pystyneet ainoastaan Pena Huora ja Titanic 2.

Juoni

Herra isoherran paluu jatkaa siitä, mihin Kuusi heinälatoa jäi, tai jostain. Ropo ja Samppa jatkavat matkaansa Mannelaan tuhotakseen Vihreän Pormestarin Sarven takoman Nyrkkiraudan Sorkkavuoren liekeissä tai jossain. He eivät kuitenkaan tyhminä tiedä, että heidän turistioppaanaan toimiva Linkkuveitsi johdattaa megabitit hirviömäisen jättiläislammas Lampaan ruuaksi.

Samaan aikaan velhopaimen Kauha Keltainen pyöräilee Herolla megabitti Pipipään kanssa Mannelan valtakunnan pääkaupunkiin Miinakenttään. Siellä he tapaavat Tennistorin, Mannelan Paimenhaltijan, joka on vajonnut syvään suohon ja epäkaivoon. Vihollinen on valmis, ja valtaisa monsterien alokasarmeija marssii tahdissa Miinarokulilta johtajanaan Lammaskuningas, Sarven suurin palvelija.

Arakirnu Aratornin poika saa Elinruntu Puolilampaalta lahjaksi Anttirillin, uudelleentaotun Narsissi-kauhan, jolla kerran katkaistiin Suurin Nyrkkirauta itse Sarven kädestä. Arakirnu lähtee haltia Legopalikan ja kääpiö Kimmelin kanssa Melkein kuolleiden kulkuteille kutsumaan taisteluun vuorilla asuvat lampaiden haamut, jotka kerran olivat Konttorin pettäneitä vuoristolampaita tai jotain sinne päin.

Nyrkkiraudan Sodan suurin taistelu käydään Miinakentän edustalla Pellenorpan heinäpelloilla tai jossain, mutta ratkaiseva taistelu Etelälänsi-Lammasmaan kohtalosta käydään kuitenkin Mannelan Keltaisilla Porteilla tai jossain, kun kuningas palaa maan tasalle ja Ropo saa mahdollisuuden tuhota Nyrkkiraudan Sorkkavuoren uumenissa tai jossain.

Lopussa Nyrkkirauta tuhoutuu maan tasalle ja Sarvi lyödään ikiajoiksi maan tasalle. Arakirnu kruunataan pääheinäntekijäksi ja megabitit palaavat Kinttuun tai jonnekin.

Leikkauksia ja muutoksia tai jotain

Kahden aikaisemman Petteri Jaakon Turina nyrkkiraudan pomosta -elokuvan, Nyrkkiraudan ritarien ja Kuuden heinäladon tavoin Herra isoherran paluu sisältää muutoksia ja poistettuja sairauskohtauksia kirjasta ja vähän muualtakin. Kiviäkin kiinnostaa, mitä ne ovat.

Herra isoherran paluun pidennetty Turina nyrkkiraudan pomosta: Herra isoherran paluu – Ylipitkä hässäkkä -versio ilmestyi 10. joulukuuta Sorkkalassa ja vähän muuallakin, mutta Sorkkalovakiassa vasta 34. joulukuuta. Ylipitkä versio sisältää 500 tuntia huonoja ja pidennettyjä sairauskohtauksia. Ennen pidennetyn version ilmestymistä oli huhuttu, että se olisi peräti kuusi kuukautta pitkä.

Hässäkkäversion merkittävimpiä huonoja ja ylipidennettyjä kohtauksia:

Rooliluettelo

NäyttelijäRooli
Elias PuuRopo Reppuselkä
Vihtori MarttinenArakirnu
Jani MökkelöKauha
Sami AstinlautaSamppa Kamppi
Leevi RäätäliArpi
Ville PöytäPipipää
Tommi MunakasMersu
Oskari KukkaLegopalikka
Jouko Ryijy-TaavettiKimmeli ja Villaparta
Pertti MäkiTekopee
Mira OttoEöviina
Kalle KaupunkiEömerkki
Taavi VenhoVaramirri
Joni ViisasTennistori
Antti SelkisLinkkuveitsi
Lauri MakupalaLammaskuningas ja Goottimuki
Huuko HeilutinElinruntu
Kati LankettiKalagrilli
Sami PapuPoromirri
(Vain ylipidennetyssä Ylipitkässä hässäkkäversiossa)
Risto JeeSarimanne
Raimo TurnipsiKriimu Lammaskieli
Risto PenskaSarven Suu

Triviaa

Possut


9.7.2006

Teksti: Mainio Sorkka

MannewebTV-opas