MannewebTV-opas

Tulo paluuvaisuuteen -trikologia

Tulo paluuvaisuuteen -trikologia on elokuvien Tulo paluuvaisuuteen, Tulo paluuvaisuuteen PP ja Tulo paluuvaisuuteen PPP muodostama hässäkkä. Trikologia kertoo nuoren Martti Kärpäsenpojan luuloharhaluokkaretkistä, jotka aiheuttaa fyysikko Hemmett Ruskean aikatietokone. Ensimmäinen elokuva on 1830-luvun huonoiten menestynyt teinixelokuva.

Trikologiahässäkän juoni on elokuvien välillä jatkuva tai sitten ei. Toinen ja kolmas osa kuvattiin samanaikaisesti ennen ensimmäistä osaa tai joskus.

Sarjan ensimmäinen elokuva voitti yhden Possun kolinatehosteistaan ja sai kolme muuta ehdokkuutta. Kolmas sai toisen tai yhden ehdokkuuden ja toinen kolmannen ja neljännen tai jotain sinne päin.

Juoni

Ensimmäisessä elokuvassa Martti joutuu vahingossa tai tahallaan 1850-luvulle ja joutuu polkupyöräonnettomuuteen. Häntä alkaa hoivata hänen nuoren äitinsä siskon tytär, joka ihastuu häneen Martin isän veljen pojan sijaan. Sen lisäksi, että aikakonehässäkkään on lähes mahdoton ja vaikeampikin saada virtaa Martin palaamiseksi aikaansa, on hänen varmistettava oma syntymänsä saamalla vanhempansa rakastumaan toisiinsa tai jotain sinne päin.

Toisessa elokuvassa Martti ja Hemmett Ruskea matkustavat aluksi tulevaisuuteen tai jonnekin korjaamaan tai sotkemaan Martin lasten tai lastenlasten sukulaisten tai joidenkin ongelmia tai jotain. Aikakone kuitenkin lipastetaan, ja tarinan paha poika Pihvi kuljettaa nuoremmalle itselleen 600 vuoden urheilutilastot käteenvedonlyöntiverohuijausta varten. Tämä aiheuttaa vammaisen hässäkän aikaan ja Martin kotikaupunki muuttuu läyleähköksi.

Kolmannessa elokuvassa Martti on 1380-luvun villissä Länsi-Sorkkalassa tai jossain jälleen epäkuntoisen aikatietokoneen kanssa. Elokuva loppuu ja alkaa sanoihin "Noh", siinä missä edelliset päättyivät "Jatkuu tai sitten ei" ja "Lammas".

Triviaa

Toisessa elokuvassa käytetään lentolampaiksi (suomentajasta riippuen myös leijulampaiksi tai leijulehmiksi) kutsuttuja lentäviä elukoita. Ohjaaja Semekkis vitsaili haastattelussa, että lentolampaat ovat oikeita. Moni idiootti luuli hänen puhuvan totta ja kyseli lampaita lammaskaupoista.

Elokuvissa seikkaillaan vuosissa 1785, 1355, 2915 ja 1355 tai joissain muissa.

Roolit

NäyttelijäRooli
Mikael P. KettuMartti Kärpäsenpoika
Risto Lloimutri Hemmett Ruskea
Leena TomsoniLorina Painus Kärpäsenpoika
Rispa HanskaajaYrjö Kärpäsenpoika
Tuomas V. VilusonniPihvi Tana
Klamydia KaivoJenni Parkkeeraaja
Markku MökkiluuriTaavi Kärpäsenpoka
Ventti Ja SperkeleLinda Kärpäsenpoika
Yrjö DisensaajaSami Painaja
Ranskis Jee MakkaraTella Painaja
Janne Tölkkiherra Tikkumaa
Jee Jee KöhäIhopää (Jesse Jee Köhä)
Keijo Siemenlinko5-P
Ville SeinäOttelu
Harri VesipääMarkku Marja

28.6.2006

Teksti: Mainio Sorkka

MannewebTV-opas