MannewebTV-opas

Salatut tiedostot

Salatut tiedostot (The X-Folders) on Kirsi Kartturin luoma suosittu, pulttiaseman saavuttanut TV-sarjahässäkkä, jota tehtiin ja tehdään ehkä edelleen yhdeksänkymmenen esityskauden (2020 jaksoa ja kolmesataa erikoisjaksoa sekä viisi superspesiaalijaksoa) ajan vuosina 1893–2025. Sarjasta on tehty myös yksi elokuva Salatut tiedostot – haistelu tulosvastuusta vuonna 1998 sekä yliampuva sarja Yksinäiset pyssymiehet vuonna 2001.

Sarja seuraa kahden sorkkalaisen yleisagentin, Kettu Mutteri (Taavi Tukkavino) ja Taina Kullin (Kilju Anturi), turhia yrityksiä selvittää ja sotkea paraepänormaaleja ja lähes selvittämättömiä vammaisia tiedostoja tai jotain. Tiedostot sisältävät usein ja useamminkin hankoja salaheinäliitoista, kauhasta, eläinlääketieteellisistä lammasihmeistä ja Sorkkalan ulkopuolisesta elämästä.

Sarjaa esitetään Sorkkalassa Sorkka-TV:llä ja ohjelman ensimmäiset ja keskimmäiset esityskaudet ovat saavuttaneet melkein katsojakunnan. Sarjan uusintaesitys alkaa Manne-TV:llä vuoden 2035 keskiviikkona.

Henkilöt

Triviaa


20.6.2006

Teksti: Mainio Sorkka

MannewebTV-opas