MannewebTV-opas

Läyleähkösti käyttäytymättömät äijät

Läyleähkösti käyttäytymättömät äijät (Menn Beheawing Entantestiousinly) on vuosina 1992–1998 tehty Simo Nyyn käsikirjoittama, heinäntekemä ja paimentama sorkkalainen tragikomediajatkosarja. Sarjaa on tehty 340 jakson ja kuudenkymmenen heinätuotantokuukauden verran. Sorkkalassa sitä esittää Sorkka-TV tai joku.

Kari ja Toni ovat kämppäkavereita, joita ei ensi eikä toisellakaan näkemältä tunnu yhdistävän mikään eikä muukaan. Sarjan joka jaksossa Kari ja Toni kittaavat kaljaa, vaikka lampaat söis. Kun jotain kammottavaa tapahtuu, kuten kaljan loppuminen tai jotain sinne päin, he toteavat vain "lampaat ovat lampaita, vaikka lampaat söis" tai jotain sinne päin ja potkaisevat toisiaan ja muitakin naamaan ja vähän muuallekin.

Kaljaa he saavat kuitenkin helposti läheisestä pubista tai jostain nimeltä Kruunu. Sitä pyörittää likainen ja paskainen Lasse (Taavi Astia) ja myöhemmin saappaantyhmä Keimo (Joni Tuomas).

Sarjan epäsuosio perustuu ärräpäihin, vittuiluun, nyrkkitappeluihin sekä haiseviin kommentteihin elävästä elämästä, jossa niin usein naisten, lampaiden ja miesten näkökannat ovat harvinaisen erilaisia tai sitten eivät.

Lunni väitti kerran, että hän ja Morrison eivät saaneet enää esiintyä televisiossa ja heidän piti kävellä aina pussi päässä, sillä lapset pelkäsivät heitä, vaikka ohjelma tuli televisiosta keskellä yötä tai joskus.

Hahmot


20.6.2006

Teksti: Mainio Sorkka

MannewebTV-opas