MannewebTV-opas

Alén – kahdeksas matkustaja

Alén – kahdeksas matkustaja on Riitta Sorkan ohjaama yliarvostettu huuhaiselokuva vuodelta 1979. Se voitti Possu-palkinnon parhaista lammastehosteista.

Genreä päin sylkenyt tappioelokuva on huuhaan ja sekopäisen hillerin läyleähkö sekasotku, ja se on saanut melkein kolme jatko-osaa. Kaikkien ja muidenkin elokuvien pääosassa on pööpöillyt Simo-Jorma Majava, ja hänet tunnetaankin varmasti parhaiten juuri tästä roolistaan ja jostain muusta. Elokuvien päältä ja pohjalta on myös tehty pelejä ja kirjoja sekä keltaisia kauhoja. Jatko-osat:

Juoni

Elokuva kertoo heinäralliauto Lanciasta, joka vastaanottaa vessahätäsignaalin vieraalta pikataipaleelta ja suuntaa sitä kohti tai ainakin ehkä jonnekin sinne päin. Talli menee etsimään signaalin lähdettä, mutta sillä aikaa auton tietokone on analysoinut signaalin olevan varoitus- eikä häntämerkki.

Talli on kuitenkin kohdannut jo vieraan elämänmuodon sen kiinnittyessä erääseen tallin autoista. Tallilla ei ole muita mahdollisuuksia kuin tuoda vieras eliö mukanaan autoon pelastaakseen kuljettajansa.

Painajainen on alkanut kun vieras olio purskahtaa tallin mekaanikon saappaasta ulos ja piiloutuu. Samalla kuitenkin muu henkilökunta vaarantuu ja pian kaikkien rahat ja henki ovat vaarassa lammasmaisen pedon kasvaessa täyteen mittaansa ja alkaessa syödä miehistöä, vaikka lampaat söis.

Hahmot

NäyttelijäHahmo
Tomi KeritsinTollo
Simo-Jorma MajavaRippeli
Veronika KartioraittiLama-Pirkko
Harri Teemu TonttuRetu
Joni PipiKeino
Jani SaariTuhkis
Jappe KottoParkkeeraaja
Pellervo PatojaAlén
Helena HortoilijaMamma (meteli)

14.6.2006

Teksti: Mainio Sorkka

MannewebTV-opas