Manneweb - Asiantuntijanurkka - Vempelemaailma

Vempelemaailma testaa
Tekstintunnistusohjelmat

Saimme uusimmat tekstintunnistusohjelmat toimitukseemme. Selvitimme, saavatko ne mitään tolkkua Veijon tekstistä.


Nykyään jokaisella pitäisi olla oma tekstintunnistusohjelma, jolla voi siirtää omat kyhäelmänsä tietokoneelle. Tekstintunnistusohjelmat ovat hyödyllisiä etenkin opettajille, jotka yrittävät tulkita oppilaidensa harakanvarpaita. Tunnistusohjelmat ovat erityisen käytännöllisiä myös lääkäreiden reseptien tulkitsemisessa. Vertailumme ohjelmat pystyy helposti jakamaan kolmeen ryhmään: hyviin ja melkein yhtä hyviin. Laitteiden hintahanuri ulottuu ilmaisesta 2003 euroon.

Malliteksti

Tekstintunnistus on vaikeaa, sillä tunnistusohjelman pitää saada selvää erilaisista käsialoista. Parhaat ohjelmat saavat selvää jopa lääkärien resepteistä kun taas huonoimmat eivät selviä edes painotekstistä.

[Malliteksti]
Malliteksti Erkki Sorkan käsialalla.

[Malliteksti]
Malliteksti lääkäri Veijo Sorkan käsialalla.

[Malliteksti]
Malliteksti tikkukirjaimilla.

[Malliteksti]
Malliteksti painettuna.

Tesktinjet 5 (1 tähti)

Tesktinjet on muokattu venäläisestä salakirjoituksentunnistusohjelmasta. Se on komentorivipohjainen joten se on nopea kuin pieni sika. Käyttö on vaikeaa, mutta tehokasta. Lyhyen tekstin tulkinta käy nopeasti, mutta romaanin tunnistamien kestää iät ja ajat. Laadultaan Tesktinjet jää vertailun harmaaseen keskikastiin. Ohjelma vie kiintolevytilaa 200 kilotavua ja konevaatimukset ovat 386-tasoa.

Hinta on 20 euroa ja ohjelman saa kaikkialta maailmasta.

Tulkinta Erkin käsialasta

Tekstintumous om vankoum, hilly tuuistusyshomaa pitää sulda sdvää erihmsesta kasialoista. Rarhuat olsialmat saauat selmää japo huovainmsat oivät seluiä ede8 heökoinen saratoistöö, dum huas paimtekstista.

Kiitämme

Moitimme

Tesktinjet - versio 5. Käyttö: tinjet [optiot] [tiedosto]. -r lue tiedosto. -g lue tiedosto ja kirjoita tulkinta. -s muokkaa asetuksia. -h näytä ohje. -v näytä versionumero. -n älä tee mitään. -f voimatunnistus - tunnistaa väkisin jotain. -a pikakiihdytys. -l hidastus.

Spindeltext 0.0.4 alfa (ei tähteä)

Spindeltext on ruotsalaista laatutyötä. Ohjelma on kaunis kuin kalkkuna. Värikkäät näppäimet on suunniteltu lapsille, mutta myös aikuiset tykkäävät leikkiä niillä. Ohjelma luki täydellisesti niin painotekstin kuin Veijo Sorkan kammottavat söherrykset, joita kukaan meistä toimittajista ei pystynyt tulkitsemaan. Ohjelman käyttö on helppoa kuin heinänteko. Erkkikin tunnistutti paksuja romaaneja kuin vanha tekijä.

Spindeltext on vapaa ohjelma. Ohjelman mukana tulee lähdekoodi ja sitä saa käyttää vaikka mihin ja miten päin haluaa. Ohjelma vie kiintolevytilaa 5 kilotavua. Ohjelma pyörii myös 286:lla.

Spindeltext kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Näin asia onkin, sillä jostain käsittämättömästä syystä bonus-valikko ei toiminut ollenkaan. Tämän takia Spindeltextillä voi heittää vesilintua, esimerkiksi tukkasotkaa. Hävetkää, tekijät!

Kiitämme

Moitimme

Spindeltext: Tunnistettava teksti on ikkunan vasemmassa reunassa ja tulos oikeassa reunassa.

Kahvikeksiteksti 17.99.99.27 (2 tähteä)

Kahvikeksiteksti sisältää kahvikeittimen, joka sisältää tekstintunnistusohjelman. Ohjelma ei pystynyt lukemaan edes painotekstiä oikein. Tekstin tunnistaminen kesti hävyttömän kauan. Sen aikana ehti juoda monta pannua kahvia. Seuraavana yönä nukkumisesta ei tullut mitään. Ohjelman käyttö muistuttaa peliä. Mitä pidemmälle pääsee pelissä, sitä enemmän toimintoja saa käyttöönsä. Perustunnistuksen saamiseen menee noin kolme iltaa. Ohjelma vie kiintolevytilaa ainoastaan reilut 13 gigaa mikä ei ole nykyään paljon mitään. Ohjelma saatiin toimimaan 2-gigahertsisellä Pentium 4:lla jossa oli 2 gigatavua muistia.

Kahvikeksiteksti-ohjelmaa myydään vain ja ainoastaan Manne-myymälöissä. Hinta on alennuksessa 2000 euroa ja multimediapaketti 2003 euroa, koska se sisältää kahvipaketin ja paketin suodatinpusseja. Ohjelman mukana tulee 500-sivuinen Kahvin maailma -kirja, jonka avulla voi helposti keittää mokkakahvia ja muita sen semmoisia.

Tulkinta painotekstistä

Kahvii, kahvii, kahvii, keksii ja kahvii lisää. Vahvaa kahvii! Porot on taas loppu ja suodatinpussit likaisia. Pälä pälä pälä. Kahvii, kahvii, kahvii, keksii ja lisää kahvii. Keitä jo sitä kahvii!

Kiitämme

Moitimme

Kahvikeksiteksti: Ikkunassa lukee "click here" siellä sun täällä.


14.12.2002

Teksti: Seppo Sorkka ja Pekka Sorkka. Kuvat: Seppo Sorkka ja Erkki Sorkka.

Manneweb - Asiantuntijanurkka - Vempelemaailma