Manneweb - Asiantuntijanurkka - Vempelemaailma

Vempelemaailma testaa
Porkkanatesti

Porkkana on sellainen oranssi pötkö, jonka voi syödä. Porkkanan syöminen on helppoa kuin heinänteko. Se maistuu porkkanalta ja se narskuu mukavasti hampaissa. Ostimme kaupasta pussillisen porkkanoita ja vedimme pari testikierrosta.

Porkkana 1

Ykkösporkkana oli pussin painavin ja toiseksi pisin. Sen pää oli vihreä, mikä pudottaa arvosanaa. Muuten porkkana oli porkkananvärinen eli kauniin oranssi, kuten kunnon porkkanan kuuluukin olla. Maultaan porkkana oli hieman läyleähkö, mutta ei kuitenkaan liian karvainen. Muodoltaan porkkana oli käteen sopiva. Tämä porkkana sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille porkkana-ammattilaisille.

Porkkana 2

Kakkosporkkana oli pieni kääpiö ja näytti vammaiselta kuin vammainen porkkana. Sen pystyi syömään yhdellä haukkauksella. Maultaan porkkana oli kauttaaltaan oranssi, mutta hieman liian makea, mutta ei kuitenkaan niin suolainen kuin olisi ensinäkemältä voinut kuvitella. Tästä porkkanasta saanut otetta kirveelläkään vaan nuljahti käsistä kuin pieni simpukka. Tätä porkkanaa ei voi suositella kenellekään.

Porkkana 3

Pertti söi kolmosporkkanan ennen kuin ehdimme tehdä mitään. Valitettavasti mitään ei ollut enää tehtävissä, joten menetimme porkkanan. Rauha sen muistolle.

Porkkana 4

Nelosporkkana oli testin suurin. Mitta oli niin suuri, ettei mitta riittänyt. Porkkanasta sai kunnon kahden käden otteen. Toimituksen jäsenistä kolme sai vammoja ja yksi joutui sairaalaan. Tämä porkkana on niin vaarallinen, ettei sitä voi suositella aloittelijoille. Porkkanan syöminen kesti kolme tuntia ja se maistui puulta.

[Porkkanat pituusjärjestyksessä]

Nimi Pituus Halkaisija Paino
Porkkana 1 223 mm 45 mm 5,1 N
Porkkana 2 26 mm 12 mm 0,42 N
Porkkana 3 - - -
Porkkana 4 359 mm 67 mm 4,9 N

17.1.2003

Teksti: Pekka Sorkka. Kuvat: Erkki Sorkka

Manneweb - Asiantuntijanurkka - Vempelemaailma