MannewebPeli-Sorkka

Live for Speed

Live for Speed on mitä mainioin autopeli, mitä on pisiin aikoihin nähty. 1960-luvun kilpa-ajajalegenda Artturi Sorkka otti hevosta sarvista ja ajoi parituhatta testikierrosta.

Live for Speed on kolmen henkilön tekemä rata-autopeli, joka hakkaa kaikki muut pelit ja pensselit mennen tullen ja vähän muutenkin, vaikka lampaat söis. Lisäksi se on halpa kuin makkara tai ainakin kaksi makkaraa.

Autot

Autoja löytyy joka lähtöön ja vähän muuallekin. Demoversiossa on kolme katuautoa, joista yksi on tehoton etuvetoinen paska, jonka ajaminen on helppoa kuin heinänteko. S2-versiossa, joka maksaa 24 puntaa, on liuta lisää autoja. Siitä löytyy S1:stä tutut nelivetoinen turbo, etuvetoinen turbo, pari Caterham-kloonia sekä formula student -auto MRT5.

Uusina S2-autoina on kolme GTR-autoa, suomalainen Raceabout, Porschen ja Ferrarin sekasikiö, Mini-klooni ja sen viritetty versio, viritetty etuvetoinen paska, formula Renault’n tapainen ja formula V8, joka on käytännössä formula Sorkkis -auto. Uusin tulokas on BMW:n F1-auto. Koska vanhan hyvän ajan F1-auto puuttuu, niin lempiautokseni on tullut FZ50 GTR. Se on vapaastihengittävä, mutta silti siinä on ahtopainemittari.

Pelin tekijöitä ei ole huvittanut maksaa kalliita lisenssimaksuja vain sen takia, että autoille olisi saatu oikeat nimet, joten vain kolme autoa (MRT5, Raceabout ja BMW) on oikeilla nimillään, mutta muillakin on tunnistettavat esikuvansa. Keino valitti, ettei pelissä ole hänen lempiautoaan, Mazda 323:ta. Minähän vedin häntä turpaan ja selitin, että siitä hyvästä peli olisi luultavasti maksanut viitosen enemmän. Speed-Sorkan nimestä pelin hinta olisikin jo kaksinkertaistunut.

Vauriomallinnus on melko kevyttä kauraa, mutta auton saa silti ajokelvottomaan kuntoon kaiteisiin törmäilemällä. On varsin tuskallista nilkuttaa viimeisellä kierroksella autolla, joka ei pysy millään suorassa. Onneksi minulle ei ole käynyt niin. Renkaat on mallinnettu kerrassaan loistavasti. Ne lämpenevät ja kuluvat rasituksen perusteella, ja niihin jopa tulee lukkojarrutuksista tasaisia alueita. Liikaa kuumetessaan tai kuluessaan renkaat voivat puhjetakin.

Säätövaraa löytyy, vaikka lampaat söis. Autoista voi säätää kaikenlaista jousituksesta siipiin ja vaihdelaatikosta tasauspyörästön kautta sinne sun tänne ja vähän muuallekin. Uusien kuljettajien kannattaa opetella ensin ajamaan perussäädöillä. Kaltaiseni luonnonlahjakkuudet voivat jo kierroksen jälkeen säätää autonsa täydelliseksi. Jos itsellä on poropeukalo keskellä kämmentä, ei osaa säätää eikä tuttavapiiristä löydy kisainsinööriä, voi netistä ladata säätöjä, vaikka lampaat söis. Keino valitti, että tehokkaimmat autot eivät pysy käsissä, vaan pyörähtävät helposti. Minähän vedin häntä turpaan ja käskin opetella ajamaan.

Radat

Rata-alueita on kuusi ja lähes joka radasta on useampi versio. Lisäksi on kiihdytysautorata, joka on tylsä kuin maalin kuivuminen, parkkipaikkoja, joihin voi itse kyhätä pienen radan, sekä leikkialue. Yksi radoista on ovaali, mutta sitä ajaessa menee pää pyörälle. En olekaan ajanut oikeassa elämässä ovaalilla sen jälkeen, kun kävin voittamassa Indy 500 -kilpailun 1970. Puolivälissä laitoin tiiliskiven kaasupolkimelle ja otin tunnin torkut. Sen kisan jälkeen en pystynyt viikkoon kävelemään suoraan.

Radat ovat yleisesti ottaen aika lyhyitä – pisin on 8,8 kilometrinen Aston Grand Prix. Toivottavasti viimeistään S3:een tehdään joku yli 20 kilometrin rata. Muistan elävästi, kun alitin ensimmäisenä maailmassa 6 minuuttia Nürburgringillä vuonna 1979. Englantilainen Blackwood on ajettavissa jokaisessa versiossa. Se on lyhyt rata, jonka mutkat ovat vähän tylsiä ja hitaita, mutta mäkiä on ihan mukavasti. Siinä on myös rallicrossrata. Jamaikalaisen Fern Bayn pisimmät versiot sisältävät sekä hitaita että nopeita mutkia ja niissä on nautinnollista ajaa nopeaa autoa. Siitä löytyykin peräti kaksi rallicrossrataa. Englantilainen South City on katurata – vieläpä varsin nopea sellainen. Siellä saa väistellä kaiteisiin törmäileviä kuljettajia.

Englannissa sijaitseva Westhill on täynnä nopeita ja ajettavia mutkia, jotka vaativat suunnatonta tarkkuutta ja hyvää tasapainoa autolta. Radan ensimmäinen mutka on ”sokea”, ja siihen saa aina ajaa kieli keskellä suuta. Ohittaminenkin on sopivan haastavaa. Japanilaisen Kyoton ovaali on tylsä, mutta pitkä versio tarjoaa hienoja mutkia. Kansallisessa versiossa ajetaan lähes koko ovaali ja lisäksi radan sisäosa. Englantilaisen Astonin pitemmissä versioissa on todella pitkiä täysillä ajettavia osuuksia ja kaikkein hienoin mäessä oleva mutkayhdistelmä, jonka minäkin opin ajamaan täydellisesti vasta toisella kierroksella.

Moninpeli

Tietokoneen ajamat autot ovat varsinaisia schumachereita. Ne eivät näe ihmispelaajia, vaan kääntävät surutta kylkeen, törmäävät perään ja ajavat muutenkin niin, että oikeassa elämässä ne saisivat ikuisen kilpailukiellon tai pitemmänkin. Yksinpelin voi siis huoletta jättää vain ratoihin ja autoihin tutustumiseen sekä säätämiseen.

Toimiva verkkopeli on Live for Speedin tukijalka ja -käsi. Se on se asia, jonka takia tätä peliä yleensä pelataan. Kunnon kilpailut käydään ihmispelaajien kesken netissä. Demopalvelimet ovat oma lukunsa, mutta S2-palvelimilla kiilaajat, törmäilijät ja muut ääliökuskit loistavat poissaolollaan. Kaksintaisteluissa voi luottaa siihen, että toisellakin kuskilla on aivot. Aika moni kuljettaja kuitenkin lähettää ajaessaan myös tekstiviestejä ja jotkut kysyvät jotain tyhmää kilpailussa ajavilta kuskeilta.

Julkisilla palvelimilla ajetaan yleensä noin viiden kierroksen mittaisia kilpailuja, jotka kestävät alle kymmenen minuuttia noin suurin piirtein tasan tai vähemmänkin. Ne sopivatkin Keinon tapaisille amatööreille, jotka eivät tiedä kummalla kädellä jarrua painetaan. Meille ratti kädessä syntyneille ammattilaisille taas sopivat paremmin tuntikausia tai jopa vuorokausia kestävät kilpailut, joissa kuljettajaakin voi tarvittaessa vaihtaa.

Minähän ajoin vuonna 1972 Le Mansin 24 tunnin kilpailun yksin maaliin hoitaen kokonaan itse varikkokäynnitkin eikä edes väsyttänyt yhtään. Itse asiassa kiirehdin suoraan palkintojenjaosta triathlon-kilpailuun 50 kilometrin päähän juosten – pokaali kainalossa. Oli niin kiire, etten ehtinyt edes vaatteitani vaihtaa, joten vedin triathloninkin läpi ajohaalareissa ja -kengissä ja vieläpä kypärä päässä. Vain luontainen vaatimattomuuteni estää mainitsemasta, että otin kaksoisvoiton uudella maailmanennätyksellä.

Keino urputti, ettei tässä pelissä ole edes aseita, joten tämähän on ihan paska. Vedin häntä turpaan ja selitin, ettei autokilpailuissa ammuta – ei varsinkaan muita kilpailijoita. Ampuma-autoiluahan ei ole vielä keksitty. Siinä lajissa siis ajetaan autolla ampumapaikalle, jossa ammutaan viiteen tauluun, ja jatketaan matkaa. Hudeista tulee sakkokierroksia.

Kilpailu

Keino halusi välttämättä ajaa kilpailun minua vastaan. Päätin saman tien haastaa koko Peli-Sorkan poppoon. Järjestimme Westhillin radalla 200 kierroksen kilpailun. Annoin pojille vähän mahdollisuuksia, joten en ajanut aika-ajoa ollenkaan. Itse asiassa en ollut edes nähnyt kyseistä rataa, ennen kuin olin kilpailun lähtöruudukossa – viimeisessä ruudussa.

Puolen kierroksen jälkeen olin jo kärjessä ja vetelin tasaisesti sellaisia 5 sekuntia nopeampia kierroksia kuin muut. Manne, Seppo, Erkki ja Pekka ovat ajaneet formula Sorkkiksessa, joten heillä oli etulyöntiasema muihin nähden – paitsi minuun tietenkin. Kisan puolivälissä kävin paskalla, koska johdin jo yli kuudella kierroksella. Lopulta voitin kymmenellä kierroksella ja enemmänkin ja todistin olevani edelleen maailman paras kuljettaja, vaikka lampaat söis.

Katso Live for Speedin omat kotisivut.

Yhteenveto

Grafiikka4
Äänet2
Pelattavuus5
Omaperäisyys2

Kuvia pelistä

[kuva 1]
Edellä oleva pyörähtää ja kohta mennään ohi, niin että lampaat paukkuu.

[kuva 2]
Kuin kolme marjaa: kaksi mustikkaa ja yksi puolukka.

[kuva 3]
Reilukerho kokoontuu. Anna kaverille mahdollisuus: aja häntä vastaan formula V8:lla.

[kuva 4]
Katsokaa ratin asentoa. Tässä ei voi käydä hyvin.

[kuva 5]
Astonin radan paras mutka. Nyt ollaan kuopassa ja suunta on vain ylöspäin.

[kuva 6]
Mahtaa olla kiva yrittää päästä pois tuosta autosta.

[kuva 7]
Blackwoodin ensimmäinen mutka on aina yhtä jännittävä, joskus ei.

[kuva 8]
Taas joku kurja on ajanut hiekalle Westhillin toisessa mutkassa.

[kuva 9]
Fern Bayssa rata ylittää itsensä sillalla.

[kuva 10]
Taistelua Kyotossa.

[kuva 11]
Kun Mineillä ajetaan, niin pelti on halpaa kuin makkara.

[kuva 12]
Minin aerodynamiikka takaa sen, että sillä voi ajaa katossakin.

[kuva 13]
Huonosti käyttäytyvät kuljettajat pannaan jäähylle.

[kuva 14]
Onko se lintu? Onko se lentokone? Ei, se on lentävä auto.

[kuva 15]
Onko tämä Flight Simulator? Ei, tämä on Live for Speed. "Hyvät matkustajat. Laskeudumme Blackwoodiin kolmen sekunnin kuluttua."


16.8.2005, 24.7.2006

Teksti: Artturi Sorkka. Kuvat: Erkki Sorkka ja Artturi Sorkka.


Lukijoiden kommentteja Live for Speedistä

Eikö peliarvostelijamme osannut arvostella peliä oikein? Oliko hän puolueellinen? Kasvaako hänen silmässään lammas? Ei hätää! Voit kertoa meille omat kommenttisi pelistä. Parhaat kommentit julkaistaan.

18.8.2005 Skyggeboy

Oon samoilla linjoilla sun kans. Yks tän hetken parhaimmista autopeleistä. ;)

Artturi Sorkka: Kukaan ei voi olla samoilla ajolinjoilla minun kanssani, koska ajolinjani ovat täydelliset ja enemmänkin.

20.8.2005 TäYttä tavaraa

Ihan ookoo, tosin Gran Turismo 4 hakkaa ton laudalta, ja se o halpaa ku retoromanialainen makkara.

Keino Sorkka: En ole saanut tuota peliä toimimaan koneessani, eikä siinäkään voi ampua.

29.9.2005 Joku... xD

Kyllä need for speed underground 2 on paren´mpi ja Gran turismo 4

Keino Sorkka: Ei noissakaan voi ampua, eikä jälkimmäinen edelleenkään suostu toimimaan koneessani.

4.10.2005 Reikkafani

Eihän Grat Turismo 4 ole tietokoneelle, eli turha yrittää saada toimimaan....

Keino Sorkka: Älä sinä kuule tule viisaampiasi neuvomaan!

8.10.2005 Reikkafani

Saat heti 5 euroa jos saat GT4 pyörimään koneessasi.... ;)

Keino Sorkka: Tuommoisiin pikkurahoihin en edes viitsi persettäni pyyhkiä.

18.10.2005 Reikkafani

No kelpaako 50 euroa :P

Keino Sorkka: Kyllä. Tuo 50 euroa ja CD, niin laitan sen pyörimään koneessani tai vaikka koneeni ulkopuolella.

8.11.2005 jotra

vitun paskat kun ei voi ladata tätä peliä

Keino Sorkka: Et vain osaa.

10.11.2005 Reikkafani

En mä jaksa sinne kävel, mihin osoitteeseen laitan sen?

Keino Sorkka: Lähetä sähköpostissa Mannewebin sähköpostiosoitteeseen tai kirjeessä osoitteeseen Keino Sorkka, Nakkimakkarankatu 99, Sorkkala.

13.11.2005 Pelti-lehden toimittaja

Huono peli, koska siinä ei ole aseita.

16.11.2005 jahe

onks ees paska ei voi pelata sitä :S

Keino Sorkka: Jos edessäsi on paska, aja yli vain.

21.11.2005 MBnetin toimittaja

Loistava rallipeli, jossa on mallinnettu kaikki sääoloista lähtien.

Keino Sorkka: Tai sitten ei.

23.11.2005 Reikkafani

Lähetin sulle sen... jokos posti luukku kolahtanut?

Keino Sorkka: Posti ei ole kolahtanut eikä luukkukaan.

4.12.2005 ihminen123

mistä tuon live for speed2 saa ostaaa

Keino Sorkka: Live for Speed 2:ta ei ole, on vain Live for Speed, joka on nyt vaiheessa S2. Pelin voi ostaa esimerkiksi luottokortilla. Jos luottokortti maistuu lampaalta, voit ostaa pelin myös tilisiirron avulla Janezkin kautta.

5.12.2005 Reikkafani

No perkules... Kyl sen pikku hiljaa pitäis tulla, lähetin sen jo viime viikolla

Keino Sorkka: Lammas on varmaan syönyt postinkantajan.

11.12.2005 Reikkafani

No perkules... Siinä meni sitten 60 euron peli... :/ Voitko laittaa lampaan oksentamaan postinkantajan ulos?

Keino Sorkka: Aikanaan lammas paskantaa sen ulos. Siitä voit sitten etsiä peliäsi.

20.12.2005 Spede jätkä

manneweb omfg rofl!!! reps tälle ^^

Keino Sorkka: Älä vaan ittees telo.

24.12.2005 Reikkafani

Se onkin sitten aika paska homma... Etkö sä millään vois hakia sitä mulle? Mullon niin ikävä sitä peliä.. JOOKO? Kai sulla on ees vähä joulumieltä?

Keino Sorkka: Enää ei ole joulu. Voit käydä ostamassa Manne-myymälästä uuden pelin sopulihintaan.

31.12.2005 Reikkafani

Aha... Mullon ollu unettomia öitä kun mullei oo sitä peliä... :( Uudenvuoden mieltä edes???

Keino Sorkka: Vuosi on jo vanha kuin saapas. Saat 0,5 prosenttia alennusta unilääkkeestä, jos tilaat sen jo tänään Manne-myymälästä. Unilääke on testattu lampailla, jotka eivät enää heränneet.

4.1.2006 Reikkafani

Ahaa.... Haluan tehdä elämässäni muutakin kuin nukkua... Mutta saako GT4 Manne Myymälän Warez osastolta?

Keino Sorkka: Manne-myymälän warez-osastolta saa kaikki maailman pelit eikä riitäkään.

12.1.2006 Hänmies

oon ihmetelly mannen sivujen monipuolisuutta ja huomasin että tässähän ei ole pakko julkaista omia kommentejaan vaikka ne tähän kirjottaa.

mihin julkaisematomat kommentit hukkuu? meneekö ne ikuiseen paratiissin vai tuntemattomien mielipiteiden paratiissin?

Keino Sorkka: Julkaisemattomat kommentit myydään Manne-myymälässä hyvään hintaan tyhmille ihmisille.

13.1.2006 OoKoO PeLi

Oon pelannu ajopelejä koko ikäni. Kiva peli toi demokin mut tiedätkö, missä sitä myydään?

Keino Sorkka: Demoa myydään vain Manne-myymälässä. S2:n voit ostaa esimerkiksi luottokortilla. Jos luottokortti on rikki, voit ostaa pelin myös tilisiirron avulla Janezkin kautta.

13.1.2006 lammas

onko need for speed parempi kuin live for speed

Keino Sorkka: Vähän sama kuin kysyisi, onko lammas parempi kuin kuusi kiloa nauloja.

13.1.2006 Reikkafani

Ahaa.... Mutta otetaanko viiva jollain radalla joka on Demos, että kumpi saa pareen ajan, sama auto, samat säädöt? ;)

Keino Sorkka: Ei oteta.

Artturi Sorkka: Ajoin turbolla Blackwoodissa 1.20,59.

14.1.2006 Reikkafani

Kuulkaa... Miten ihmees saitte noitten autojen pellit romuksi????

Keino Sorkka: Orava hyppäsi eteen ja piti väistää.

16.1.2006 Reikkafani

Artturi, otetaan viivaa mielummin sillä etuvetoisella Golffin näköisellä autolla, normaalit asfaltti säädöt ja se rata, etu perin.. Laita aikas niin koitan voittaa sen, okei?

Artturi Sorkka: 1.25,98.

20.1.2006 kjhg

hankkikaa nörtit elämä

Keino Sorkka: Myytkö omasi käyttämättömänä?

1.2.2006 Tärrveee

Mutta missä on Rättisitikka?

Keino Sorkka: Siitä repesi rätti.

5.2.2006 Lammas.

Mikä vittu tää on, miltä vuosisadalta nää pelit täällä oikeen on? Grafiikka on aivan kauheeta fysiikkaa ei oo nähtykkään jne. 8-bittisessä nintendossakin oli vittu kauniimmat grafiikat.

Keino Sorkka: Nämä pelit ovat 1600-luvulta. Ehkä seuraavaksi arvostelemme shakkipelin.

6.2.2006 masa mainiompi

- paljo toi peli maksaa? - onko hintansa arvonen? - onko toi peli hyvä? - ookko Keino hankkinu ton laillisesti vai laittomasti? - ookko pelannu tota paljo?

Keino Sorkka: Peli maksaa 24 puntaa eli 36 euroa noin suurin piirtein tasan. Peli on arvonsa hintainen. Ei se ole hyvä, kun siinä ei ole aseita. Pelin voi ladata laillisesti ihan pelin kotisivuilta. Ajoin yhden kisan muita Sorkkia vastaan.

Artturi Sorkka: Keinohan nyt ei tiedä, mitä puhuu, koska se pelaa vain huonoja pelejä kuten Countteria. Peli on autosimujen ehdotonta eliittiä. Minulla oli Pariisi–Dakar-rallissa autossani kannettava tietokone ja pelasin ajaessani myös Live for Speediä.

20.2.2006 jase

joo tuo on kyllä hyvä (paras näkemäni auto peli) niin ja onhan se hyvä että tuollaisia tehdään

Keino Sorkka: Paras näkemäni auto on Speed-Sorkka ja paras näkemäni peli on shakki.

28.2.2006 killi

Aiva niin pastilli peli että olla ja voi eli (noobi)

Keino Sorkka: Rekkamiehen pastilli vai?

18.3.2006 Reikkafani

Keinon lempi auto Mazda 323? Mitäs Keino tykkää Toyota Corollasta taikka Datsun 1600j tai vaikka Saab 99?

Keino Sorkka: Lempiautoni on semmoinen punainen, jossa on pyssyjä. Saapas ei ole minun makuuni.

18.3.2006 olen kiva (tai sitten en)

Onhan se peli hyvä ja enemmänkin, mutta eihän se lampaan paskaa voita. P.S Millon se lammas paskantaa sen pelin ulos? toimittaisin sen sopulihintaan.

Keino Sorkka: Lammas on varmaan jo paskantanut pelin, ellei sillä ole hyvin pahaa ummetusta. Voit käydä etsimässä sitä Sorkkalasta Teppo Sorkan pellolta.

22.3.2006 Postinkantaja

Kuule Keino etkö millään vois vähän auttaa kun oon tääl lampaan mahas paskan keskellä ja lammas ei tunnu paskantavan mua ulos. Oon pelannu live for speedia kaiken aikaa. Elikkä se lähettäjä saa koht vähä lampaan paskaa päähänsä. Sille tulee muuten ihan helvetillinen postimaksu mutta sä voit maksaa sen postimaksun sopulimaiseen hintaan. Muuten annan viel pelist yhen kommentin nimittäin sen et tää maistuu ihan lampaan paskalta.

Keino Sorkka: Lampaalla siis on ilmeisesti paha ummetus, jos paska on päässyt jo mahaan asti. Mielenkiintoinen tilanne sinänsä.

30.3.2006 Reikkafani

Mulla on kato Keino Corolla jossa on keskuslukitus... Lähekkö viivalle? ;)

Keino Sorkka: Lähdin jo viivalta.

10.5.2006 Täyspaska

Toi on peli.

Keino Sorkka: Älä.

1.6.2006 RalliSopuli^

Tää on kyllä paras autopeli pitkilteen mitä olen pelaillu :D pitäs vaan hommata se uusin versio mis on se Bemukan formula xD

Keino Sorkka: Sen hommaaminen onkin melkein yhtä vaikeaa kuin lampaan tappaminen.

6.6.2006 Paska

Surkee peli.

Keino Sorkka: Kyllä, jos ei osaa ajaa.

4.7.2006 Esa Nahka

hyvä peli mut en saa ladattua sitä omalle koneelle..mikähän vikana??

Keino Sorkka: Olet näköjään ladannut sen Manne-myymälän koneelle. Asiakassuhteesi Manne-myymälään on täten katkaistu ja laskut ovat jo lähteneet sinne sun tänne ja vähän muuallekin. Yritä uudestaan ja uudestaan ja yhä uudestaan.

17.7.2006 Anon

EI tosta paskempaa peliä olekkaan

Keino Sorkka: Itse asiassa 89 prosenttia maailman peleistä on huonompia.

22.8.2006 Maunola

ihan hyvä peli!

27.8.2006 Alottelija

Latasin ton pelin DEMON viime viikolla ja oon pelannu melkein päivittäin ja koko ajan innostun enemmän nyt täytyy jostain hommata kyllä ton pelin koko versio :P ja minun mielestä yksi parhaista autopeleistä mitä on :)

ja ehkä toi peli onkin niitten mielestä huono ketkä ei ymmärää autoista mtn ja ei osaa säätää autoosa oikeille säädöille ja sen takia ei pärjää siinä :D

Artturi Sorkka: Netistä löytyy valmiita säätöjä, vaikka lampaat söis, joten säätöjen puutteesta ei voi peliä haukkua. Myös näppäimistöllä ja hiirellä pelaaminen on jotenkin läyleähkömpää kuin ratilla ja polkimilla, vaikka lampaat söis.

8.10.2006 tumppeliusnörtteliys

Ei helevetti pommeillako te saitte noi autot noin korkeelle? Hyvä peli. Ja Keino, pelissä ei tarvitse ola aseita että se olisi hyvä. Vetäkää joku sitä turpaan mun puolesta. Käsi ei yllä.

Keino Sorkka: Käytimme avaruusjärjestö Sahalta lainattua launch control -järjestelmää. Kyllä aseita pitää olla. Pelti-lehden toimittaja sanoi niin.

Artturi Sorkka: Vedin Keinoa turpaan puolestasi.

15.10.2006 TEAM TILPEHÖÖRI

OON MAAILMAN PARAS PELAA TÄTÄ PELIÄ KUKAAN EI VOITA MUA

Keino Sorkka: Kukaan ei pelaa kanssasi.

26.10.2006 Lampaanihra

Paras auto peli mitä on. Kyllä sorsan voittaa... Ite crackasin ton S2 version.. :) Keino lähetkö kisaamaan kiihytys kisassa? FZ50 GTR ennätys 0:10.51

Keino Sorkka: En aja kortittomia vastaan ja ajan vain McLarenilla.

3.11.2006 rasse

Oikeestihyvä peli. hoihoi kuljettajilla varmaan kohta nousee kusi päähän... vaikka lampaat söis.

Keino Sorkka: Ei tämä mikään Counter-Strike ole.

17.11.2006 rasse

Saako tota ilmaseks ladattuu tietokoneelle? Vastatkaa!!! Olkaa niin kilttejä!!!

Keino Sorkka: Saa.

17.11.2006 rasse

Mukava toi kato kun saa ajella sil mclarenilla

18.11.2006 rasse

Saaks tän pelin ladattuu ihan ilmaseks tietsikalle???????????

Keino Sorkka: Ehkä. Voit tosin maksaa meille tästä tiedosta satasen.

24.11.2006 rasse

aijaaa mä luulin et oli..... haluatko valkosipuli?

Keino Sorkka: Kyllä, mutta ilman valkosipulia, kiitos.

24.11.2006 Tilt.tv:n tietokonepeli arvostelija

Peli oli liian vaikea ja autot menivät liian hiljaa, auton hallinta oli vaikeaa, eikä kunnon burnoutti tunnetta saanut. Näihin tunnelmiin kirjoittaa 11vuotias/46vuotias Tilt.tvn arvostelija.

________________________________

Vitsit sikseen, paras autopeli KOSKAAN. tv:CubbiC

Keino Sorkka: Kyllä joskus tehdään parempi autopeli.

29.11.2006 Joku Paska

Mistä voi ostaa ton lisenssin suomesta

Keino Sorkka: Kiven alta. Manne-myymälästä voi ostaa demolisenssin.

3.12.2006 Laama

Pakko sanoa että laamat voittaa lampaat. LFS on paras peli gt4 jälkeen

Keino Sorkka: GT4 ei vain toimi.

12.12.2006 Nubukki

Keskustelun aiheena oleva peli on mielestäni erittäin huonosti toteutettu.

Nykyajan autopelin kuuluu olla hyvä sekä grafiikaltaan että pelattavuudeltaan, LFS ei todellakaan ole huippulaatua kummaltakaan osapuolelta.

Keino Sorkka: Pelaat varmaan hiirellä.

22.12.2006 Reikkafani

Keino, mikset osta PS2:sta?

Keino Sorkka: Koska minulla ei ole tapana maksaa paskasta. Saan sitä ilmaiseksi.

28.12.2006 niina

moi

Keino Sorkka: No moi ja kiitos viimeisestä.

1.2.2007 rasse

moi mä meen koht kebabille ottaaks päähän???? onx tä peli hyvä????? ootko manne???

Keino Sorkka: Onneksi sait ruokamyrkytyksen. Peli on läyleähkö. En ole Manne enkä manne.

2.2.2007 Epe

siis aivan paras peli mitä voi olla kaikki jotka haukkuu tätä peliä on ääliöitä kun ne ei ite osaa hallita autoa niin ne sanoo se on paska peli...ja vitut PARAS peli ikinä

Keino Sorkka: Kyllä auton pitäisi pysyä aina radalla kaasu pohjassa ja ratti vinossa.

18.2.2007 To----The-----Be...

Todella mahtava peli!!!

Todellaki PARAS peli!!!

Keino Sorkka: Voisitko toistaa?

18.2.2007 Tere^

1 parhaimmista peleistä mitä löytyy :)

Keino Sorkka: Sekä kolmas huonoimmista peleistä mitä ei löydy.

1.3.2007 Aatu :D

Hei Sorkka,oon ettiny joka puolelta jo että mitä tää lisenssi maksaa? jossain lukis et S1+S2 sellanen paketti maksais 32e? Toivonkin et oisit ns.''Pelastava Enkeli'' ja kertoisit mulle mitä lisenssi maksaa että pääsisin ajelee ja driftailee ;) :D :P

Keino Sorkka: S1+S2 maksaa 24 puntaa eli noin 38 euroa eli noin 17 miljoonaa Sorkkalovakian simpukkaa.

Artturi Sorkka: Driftailu eli ajelehtiminen liittyy lähinnä veneilyyn ja tukinuittoon. Siitä tulikin mieleeni, että osallistuin kerran huvin vuoksi maailmanympäripurjehduskisaan. Ettepä kuule arvaakaan, miten sijoituin, vaikka oikaisin Saharan poikki.

25.3.2007 Matafakaa

On just mannen syötävä peli

Keino Sorkka: Mannehan syö kaikenlaisia pelejä aamupalakseen.

6.4.2007 tuntematon

mistä voi ostaa s2 lisenssi

Keino Sorkka: Live for Speedin sivuilta.

8.12.2007 =D

tãysin samaa mieltä arvostelussa

Keino Sorkka: Et todellakaan ole.

25.1.2008 neji9999

tosi hyvä peli

Keino Sorkka: Tosi hyvä kommentti.

10.8.2008 kemppainemm

no mutta! kerran kokeelin tätä peliä ja se oli aika huono lähinnä siksi, että ku kääntää nii se ei lopeta kääntymistä ollenkaa! aika huono siis!

Keino Sorkka: Eihän oikea autokaan lopeta kääntymistä, ennen kuin ratti kääntyy takaisin suoraan. Onhan tuossa pelissä sekin ongelma, että kun kaasuttaa, auto ei lopeta kaasutusta ollenkaan, paitsi jos bensa loppuu.

12.8.2008 juippi23

noko generallyyn uutta

Keino Sorkka: Kysy Generally-sivulta.

21.9.2008 [OK]X-MPH(FIN)

täytyy sanoo et tää on paras simulaattori peli ikinä. varsinki jos osaa Driftata pisteistä tai nopeudesta :D:D

Keino Sorkka: Kannattaa ennemminkin slaidata kuin driftata. Rihtaus kuuluu tehdä pyssyihin eikä autoihin.

25.11.2008 Reikkafani

Kannattaisi muuten arvostella Race Driver GRID, laatupeli.

Keino Sorkka: Heti, kun saat Operation Flashpointin arvostelun lähetettyä meille tänne töihin. Sen deadline eli kuollut viiva oli 1045 päivää sitten.

27.11.2008 Reikkafani

Oho, pääsi unohtumaan. Lupaan lähettää sen heti tänään illalla. Pahoittelen viivästystä.

Keino Sorkka: Tulipa huono.

18.2.2009 LFS 2 KOKO_VERSION omistaja

Mistä noihin autoihin saa tehokkaampia moottoreita? Osoite, Kiitos

Keino Sorkka: Ei niihin saa. Pelisorkantie 515, Sorkkala.

21.2.2009 Migho

5.2.2006 lupasit arvostella shakin. No, missäs arvostelu viipyy? >:(

Keino Sorkka: Kyseessä oli jyrkkä ja jopa vielä aavistuksen jyrkempikin ehkä.

28.3.2009 Keinonen

Tyhmä peli kun ei ole Veyronia siinä

Keino Sorkka: Eikä ole pyssyjä tai raketinheittimiäkään.

29.3.2009 lfs lataaja

lataan justihin tota peliä

Keino Sorkka: Päästelen juuri ripulipaskaa, jotta pönttö raikaa.

24.4.2009 hyvä

Tosi hyvä peli! Realistisempi kuin Erkin perseen pörinät.

Mites muuten Artturi mikä on sun paras aika fbm ja blackwood?

ps.lammas on hyvää ja makkara kallista meillä päin.nakit on halpoja.

Keino Sorkka: Huono peli, kun ei ole edes aseita.

Artturi Sorkka: 1.02,4 noin suurin piirtein tasan, mutta en muista kumpaan suuntaan, jos kumpaankaan.

11.12.2009 hyvä peli

Loistava peli! Paljon hyviä ratoja ja autoja! (Omistan S2-lisenssin)

Parhaimmat autot (minun mielestäni): Formula V8, Formula XR, MRT5, FZ50 GTR ja LX4. Parhaimmat radat (minun mielestäni: Blackwood, South City, Autocross, Kyoto Ring ja Aston.

(Huom! S3-lisenssiin tulee rataympäristö Rockingham! Siihen tulee todennäköisesti ovaali ja rallycross rata ainakin!)

Keino Sorkka: Ai melkein kaikki radat ovat parhaita? S4-lisenssin mukana tulee oikea auto. Siinä on todennäköisesti karvanoppa ja haiseva kuusi ainakin.

Artturi Sorkka: Ovaali? Hyi saatana! Täytyy jo valmiiksi mennä oksentamaan.

24.12.2009 aseita

Tuorein uutinen; LFS:ään tulee aseita

Keino Sorkka: Autokin on mainio ase osaavissa ja myös osaamattomissa käsissä.

4.1.2010 can123456

mistä saan paketteja

Keino Sorkka: Riippuu vähän minkälaisia paketteja. Ruokakaupasta saa keksipaketteja ja muropaketteja. Postista saa postipaketteja, jos ne eivät ole hukkuneet matkan varrelle. Pakettien rahtaamiseen voit taas hankkia jostain pimeän pakettiauton.

3.2.2010 jeeeeeee

,live for speeditä nyt vasta innostuneena voin mainita että kyseessähän on aivan saatnam hyvä ajosimu

Keino Sorkka: Mutta kun siinä ei ole aseita.

10.2.2010 lfs paska

kun yritän ladata lfsmodista säätöjä niin en löydä niitä lampaistakaan vaikka kuinka yritän. siis neuvokaa pliis miten saan ne säädöt lfsmodista. olen yrittänyt ladata mutta aina siihen tulee että VIRHE!

Keino Sorkka: Lampaistahan ei mitä pisimmälti kannata hakea säätöjä. Tulee nimittäin aika puskeva auto niillä eväillä. Käsittääkseni LFSmods.comissa ei ole säätöjä vaan autoja, ratoja ja muuta sen semmoista. Aseitakaan siellä ei muuten ole vaikka pitäisi olla. Voin toki olla väärässäkin, mutta se olisikin ensimmäinen kerta maailmankaikkeuden historiassa. Autojen lataus kyllä toimii kuin junan vessa telkän pöntössä – tosin kokeilin ladata vain yhden Ladan.

21.2.2010 tankki

loistava peli! Eikä tule mitään S4-lisenssiä. S3-lisenssi on viimeinen osa tätä peliä. Ja tässä ei saa olla mitään aseita.

Keino Sorkka: S4 tulee kanta-asiakkaille ja muille, joilla on kassikaupalla ylimääräistä kahisevaa riihikuivaa rahaa. Aseiden puuttuminen on vain suurehko bugi, jonka korjaamista odotetaan kuin eilisen teeren pyy pipoa maailmanlopun edellä.

24.2.2010 lfs paska

no autoja sitten. se poliisi auto on mun suosikki. mainio peli.

Keino Sorkka: Mutta siinä ei ole aseita.

28.2.2010 iLmAiNeN

mä latasin ton pelin ilmaseksi!!

Keino Sorkka: Nyt kuule puhut paskaa.

8.3.2010 lfs paska

olin tuollamoninpelissä niin yhtä-äkkiä kaikkien autot vaan katosi ja ylhäällä luki: OVERFLOW - DJ CHICKEN. mitä se tarkoittaa?

Keino Sorkka: Kana lensi yli käenpesän. Kannattaa vetäytyä bunkkeriin odottamaan loppua.

16.3.2010 loistava

Loistava peli

Keino Sorkka: Mutta ne aseet.

19.3.2010 lfs paska

no hehhe. sitten vielä että miks joskus kun laitan jonkun skinnin niin ylös tuli tekstuuria ei voinut ladata

Keino Sorkka: Kristallipallukkani horinoiden mukaan et ole lähettänyt ”skinniäsi” maailmalle tai minnekään.

24.3.2010 lfs paska

no en kyllä oo. JA, lfsässässä vois kyllä olla aseita että vois ampua luuserit maan tasalle.

Keino Sorkka: Kerrankin joku tajuaa jostain jotain.

12.4.2010 lfs paska

anteeksi eräs erehdys, mutta kun olen ladannud auton lfsmodista niin minne laitan ne datassa?

Keino Sorkka: Riipuu siitä, minkä auton olet ladannut. Oletko jo yrittänyt sammuttaa ja käynnistää sitä uudelleen?

3.5.2010 lfs paska

mistä voi ladata tweakin z ilmasex?

Keino Sorkka: Internetistä tai jostain, kunhan jännite on oikea. Oletko yrittänyt sammuttaa ja käynnistää sitä?

7.5.2010 JUMALAUTA!!!

mitä ihmeen spedejä te ootte?? jotan hemmetin makkaramanneja. no... asiaan. on toi lfs ihan loistava peli. joo!! ja ime sää vaan niitä ajolinjojas.. mun linjat on täädellisemmät kun sun!! JUMALUTA smäigäpäät!! sykää päänne sorkan veljekset!! lyön teitä turpaan!! mutta kun ootte syöneet päänne nii en voi lyödä teitä turpaan!! joten lyän säkeille, kasseille, palleille!!

Keino Sorkka: Jos meillä olisi julkaisukynnys, sönkötystäsi ei olisi edes julkaistu, vaikka lampaat söis.

19.5.2010 lfs paska

no jos lfsmodista ladattu auto on XFG:tä vastaava niin minne laitan sen datassa? ja mitä sammutaa?

Keino Sorkka: Voi hyvä ämpäri. Ooks sie noin yksinkertainen? Tyhjentää.

2.6.2010 lfs paska

no voi jeesus ku ei oo teistä mitään hyötyä. kertokaa minne laitan datassa!!!!!lähetä vaikka lampaat kertomaan jos ei itellä oo phinestä

Keino Sorkka: Laita joka paikkaan ja vähän muuallekin, niin onpahan edes jokin niistä oikea.

18.6.2010 lfs paska

tiiätkö kuka on valmistanut lfs tweak z28

Keino Sorkka: Yksi Petteri.

22.6.2010 lfs paska

onko keino sulla s2kkosta? mulla on live for speed s2 alpha y craked version

Keino Sorkka: Minulla on s1:ykkönen, s2:kakkonen, s3:kolmonen ja jopa s4:nelonen ilman rakkia. Kaikki ovat alkuperäisissä koteloissaan.

1.9.2010 APUA

mistä saan ladattuu tweak:in lfs s2 z28 versioon ?

Keino Sorkka: Internetistä tai jostain. Tosin juuri kyseiseen versioon ei moisia härveleitä taida saada kirveelläkään.

2.10.2010 lfs paska

ihan vaan että kyllä tweakin saa ilmankin kirvestä. ite latasin esim. http://lfsmods.com/2010/05/tweak-z28-pro-demo-ver-07/ kokeile :=/

Keino Sorkka: Elä kuule käy viisaampiasi neuvomaan.

4.12.2010 lfs paska

ooks muka mua viisaampi?

Keino Sorkka: Kuka nyt ei olisi sinua viisaampi? Ketä viisaampi en olisi?

17.2.2011 lfs paska

no sähän sen tiiät

Keino Sorkka: Sinä näköjään et.

19.3.2011 lfs paska

en niin

Keino Sorkka: Ja sen kyllä huomaa.

19.4.2011 lfs paska

eiks je

Keino Sorkka: Je.

Nimi tai nimimerkki
Kommentti


MannewebPeli-Sorkka