Manneweb - Asiantuntijanurkka - Tietokoneen kotelointi

Tietokone kuutiossa

Löysin ullakoltani omituisen värikkään kuution. Keksin heti, että siitähän saa maanmainion tietokoneen kotelon. Värit olivat sekaisin, mutta pyöräytin ne oikeisiin paikkoihin alle kahdessa sekunnissa.

Tietokoneen rakentaminen kuutioon oli helppoa kuin heinänteko. Hajotin sen ja tungin sisälle emolevyn, kovalevyn ja johtoja. Osa osista, kuten ledi, käynnistysnappi ja jousi, piti laittaa alustan sisälle. Värikoodi toimii koneen lukituksena: jotta konetta voi käyttää, värien täytyy olla oikeilla sivuilla.

Materiaalit:

Tavara Hinta
kuutio 5 euroa
johtoja ilmaisia
piirilevy aika paljon
ledi vähän
jousi monta
nappula hitusen
kaiutin liikaa
muuta turhaa jonkin verran

Kuvia kuutiosta

Kuva 1 Kuva 2


24.12.2005

Teksti ja kuvat: Kalevi Sorkka.


Lukijoiden kommentteja kotelosta

Eikö tekijä osannut kertoa kotelostaan itse? Oliko hän puolueellinen? Onko hän syönyt ledejä aamiaiseksi? Ei hätää! Voit kertoa meille omat kommenttisi kotelosta. Parhaat kommentit julkaistaan. Manneweb katsoo oikeudekseen muokata viestejä haluamallaan tavalla ja vielä enemmän.

30.12.2005 Zipi on kh33t

Onko tuo se Hyperkuutio?

Kalevi Sorkka: Tämä on käänteinen pallopyramidin ja kolmoiskierrespiraalin yhdistelmä, joka tällä kertaa sattuu olemaan kuution muotoinen.

3.1.2006 ääliö

Mikä helvetti tämä on?

Kalevi Sorkka: Se on näppäimistö.

9.2.2006 IchHabeSchaize.

Näyttää aika elävästi rubikin kuutiolta. Onko siinä kuutiojuuri vai sekovarsi?

Kalevi Sorkka: Siinä on fuusiovoimala ja avaruusasema.

8.8.2006 man ne

varmaan kaijutin rakennettu sisälle joka on 57 tuumanen?

Kalevi Sorkka: Itse asiassa se on 90-tuumainen kaiutin. joka on kutistettu puolituumaiseksi. Sisus on kolmetuumainen.

16.9.2006 ooooo

aika nätti peli... mutta minäpoika se änkesin pumpattavaan barbaraan 100000000000000000000000000000000 teratavun muistin ja lisäksi vielä auton. myyn pois muuton vuoksi 0,50 $

Kalevi Sorkka: Toivottavasti jätit muutaman väylän tyhjäksi.

29.10.2006 saksan kuningas

tossa ei oo varmaan muita pelejä kuin rupikin kuutio.tehkää parempia kotiloita. olette vapaita,kansalaiset!sano jotain,oi suuri neuvonantajani.

Kalevi Sorkka: Saatamme jopa kehitellä kotelon palikkapelistä. Tosin sen kokoaminen purkamisen jälkeen on suuri ongelma.

4.11.2006 tumppeliusnörtteliys

Toi On Tyylikäs.

Kalevi Sorkka: Tyylikäs isolla Peellä.

6.8.2007 ZZ

Ootteko niin kuin tosissaan tehny tan sivuston. A) Onko missaan tosissaan todistetta etta naa koneet toimii B) paljon konees on tehoo?

Kalevi Sorkka: Tämä sivusto on tehty vankkuvalla asiantuntevuudella. Kaikki koneet toimivat paitsi ne, jotka eivät toimi. Koneen mukana tulee tekaistu todiste toimivuudesta. Koneessa on konetehoja, vaikka lampaat söis.

6.6.2008 PVP

Ettette vaan olis vieny noita osia minun autotallistani jota minulla ei ole? Löysin nimittäin sieltä autotallista 5 euroa ja kasan lampaan paskaa.

Kalevi Sorkka: Voit kyhätä lampaan paskasta kotilon. Anna sen vain kuivua ja lusikoi keltaista maalia päälle, niin kyllä kaverit kaikkoaa silkasta kateudesta.

7.10.2008 zz TOP

sama homma nätti mut änkesin uuden koneen sun perseeseen poikittain...mitäs siihen sanot:D

Kalevi Sorkka: Ihan kiva, mutta lisämuistin asennus oli työn ja tuskan takana. Verta, hikeä ja paskaa vain lensi eikä hommasta tullut lasta ei paskaa. Lopulta asensin muistin yläkautta.

Poistoilmaputkesta muuten kuuluu ajoittain jotain rutinaa ja siellä haisee kuollut rusakko. Tulostimessa on vain ruskean sävyjä ja tarkkuus on vähän niin ja näin, jos sitäkään. Värisävyä ja tulostuksen kovuutta voi ilmeisesti säätää tunkemalla ylhäällä olevaan täyttöaukkoon erilaisia materiaaleja. Välillä tulostin tekee täysin yllättäen automaattisen koetulostuksen kankaalle.

Kokonaisuutena kone on oikein hyvä. Tullissa saa tosin aina selittää, mistä on kyse. Aluksi perse syyhysi kuin siellä olisi palava lammas, mutta lopulta koneeseen tottui kuin jääpuikkoon perseessä.

12.2.2012 Minulla on hienompi.

http://lh4.ggpht.com/_NKsSCcjtoDQ/S6cci9ph1OI/AAAAAAAAAEM/JfW4J6MHqcE/s800/space-yellow.gif

http://lh6.ggpht.com/_NKsSCcjtoDQ/S6cccgdorDI/AAAAAAAAAEI/F2h-clxlQBc/s800/Space_Cube_The_smallest_PC_internals.jpg

Kalevi Sorkka: Onko tuo on varmasti koottu kaupasta varastetuista komponenteista? Taidat vain kusettaa olan takaa.

Nimi tai nimimerkki
Kommentti


Manneweb - Asiantuntijanurkka - Tietokoneen kotelointi