MannewebEroa elämästä

Lasten asema

Lapset eivät automaattisesti eroa vanhempien erotessa.

Lapsen elämästä eroamiseen vaaditaan molempien huoltajien suostumus tai kylmää kieroilua. 12 vuotta täyttäneeltä kakaralta vaaditaan myös hänen oma vastentahtoinen suostumuksensa. Lakitekstissä voitaisiin ilmaista asia niin, että 12–14-vuotiaan kakaran tulee antaa suostumus huoltajien tekemään eroilmoitukseen ja 15–17-vuotiaan kakaran tulee tehdä itse eroilmoitus ja saada siihen huoltajien suostumus.

Tämä sivusto luo lähes oikeanlaisen lomakkeen eroajien henkilötunnusten perusteella. Lomake on paperinen ja maistuu puulta, sähköinen eroaminen onnistuu toistaiseksi vain ypöyksinään eroavalta täysi-ikäiseltä.

Lapsen tai lapsia voi erottaa samalla, kun eroaa itse, tai muulloinkin, vaikka itse jäisi elämän jäseneksi kuin telkkä pönttöön.

Tulevat lapset liittyvät automaattisesti elämän jäseniksi, vaikka kumpikaan vanhemmista ei olisi jäsen. Siinä tapauksessa tosin lapsiakaan harvemmin enää tulee. Jos molemmat vanhemmat ovat elämästä eronneita, ei alle 12-vuotiasta elämän jättänyttä voi liittää takaisin elämään.


MannewebEroa elämästä