Manneweb - Vempelemaailma

Vempelemaailma testaa
DVD-aseman korjaus

Manne-myymälän myymissä Manne-DVD-asemissa on havaittu järkyttävä virhe, jonka takia jääkaapin valo ei sammu yöksi ja vessanpöntöstäsi luikertelee aamulla naapurin äijä. Manne-myymälä ei tietenkään korvaa mitään, mutta Vempelemaailma on päättänyt ottaa hevosta sarvista ja neuvoo nyt, miten jokainen pystyy itse korjaamaan DVD-asemansa.

Tarvitset korjaamiseen vain peruskorjaajan perustyökalut - vasaran ja taltan. Mitä isompi vasara, sitä parempi. Mitä pienempi taltta, sitä huonompi homma. Minä käytin tavallista vasaraa ja ruuvimeisseliä, koska olen niin hemmetin hyvä kaikessa. Jos vasaraa ei ole saatavilla, leka käy melkein yhtä hyvin - jopa paremminkin, sillä sillä on suurempi osumispinta-ala ja enemmän massaa, mikä vähentää lyöntiin tarvittavaa voimaa.

[Kuva 1]
Avaa DVD-asema iskemällä sen kulmaan lujasti vasaralla ja taltalla pitäen samalla tukevasti kiinni asemasta. Varo, ettet lyö talttaa kämmenen läpi, sillä asema ei välttämättä toimi, jos siihen pääsee litra verta.

[Kuva 2]
DVD-asema on nyt kätevästi auki ja pääset tutkimaan, mitä se on syönyt. Meidän asemamme on syönyt vaikka mitä ja enemmänkin eikä riitäkään. Sisällä on tavaraa ja romua, vaikka lampaat söis. Jopa vasarakin oli jotenkin joutunut sinne.

[Kuva 3]
Rikkinäinen osa on laserlukijan pyörimismoottorin tasapainotusvipstaaki, joka on kovan käytön seurauksena kellahtanut kallelleen. Iske se vasaralla suoraksi. Kiinnitä asema lujasti kiinni johonkin, jotta aseman sisällä olevat pienet elintärkeät osaset eivät lentele ympäri huonetta.

[Kuva 4]
Kokoa aseman osat yhteen ja pamauta vasaralla katossa olevaan koloon. Varo, ettet lyö peukaloasi litteäksi. DVD-asemasi on jälleen kuin entinen.

Jos teit virheen korjauksen aikana, se voi aiheuttaa mitä pahimpia ongelmia. Yleisin vika on, että DVD-levyissä on käytön jälkeen keskellä ympyränmuotoinen reikä. Samalla niiden alapinta voi alkaa kiiltää - pahimmassa tapauksessa siinä voi näkyä jopa sateenkaaren värit. Siinä tapauksessa kannattaa lähettää DVD-levyn sisältö Manne-myymälän sähköpostiosoitteeseen. Laita mukaan nimesi ja osoitteesi, jotta Manne-myymälä voi lähettää laskun oikeaan paikkaan. Myös käteismaksu on helppoa kuin heinänteko: skannaa rahat ja lähetä ne samassa sähköpostissa.


23.3.2004

Teksti ja kuvat: Heikki Sorkka.

Manneweb - Vempelemaailma